Naša suradnica Anamarija Habuš s bloga Mrvice sa stola donosi nam recept za mini kuglofe kao stvorene za idealno ljetno popodne – evo kako ih pripremiti.
Sastojci
Biskvit
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 ml jogurta
- 150 ml ulja
- 1 naribana korica limuna
- 150 g oštrog brašna
- 70 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
Krema
- 150 g mascarponea
- 3 – 4 žličice šećera u prahu
- sok ½ limuna
- naribana korica jednog limuna
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 – 3 žlice mlijeka
I još
- svježe voće po želji

Priprema
Biskvit
U posudi pjenasto umutite jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte jogurt, ulje i naribanu limunovu koricu te lagano miksajte. Suhe sastojke pomiješajte zajedno, prosijte i pomalo dodajte u mokru smjesu. Dobivenu smjesu ulijte u silikonske kalupe za mini kuglofe te pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Čačkalicom provjerite jesu li kuglofi pečeni. Mini kuglofe izvadite iz kalupa tek kad se ohlade.
Krema
Mascarpone i šećer lagano umiješajte, dodajte limunov sok, koricu i ekstrakt vanilije. Dobro izmiješajte i pomalo dodajte mlijeko do željene čvrstoće. Krema ne smije biti niti tekuća niti čvrsta.
Ohlađene mini kuglofe napunite mascarpone kremom i ukrasite voćem po želji. Ova smjesa je dovoljna za pripremu jednog većeg kuglofa ili 12 do 14 mini kuglofa ovisno o veličini kalupa.
Fotografije: Mrvice sa stola