• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Gingerbread Cupcakes

Gingerbread Cupcakes

Slatkopedija 06 pro 2018 Recept dana Leave a comment

Na blogu Just Cake the Cupcake autorice Tihane Koprek osvanuo je pravi božićni recept za gingerbrad cupcakes koji mi danas dijelimo s vama.

Sastojci
Baza
  • 410 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 žličice cimeta
  • 2 žličice mljevenog đumbira
  • 1/4 žličice muškatnog oraščića
  • 1/4 žličice mljevenog klinčića
  • 1/4 žličice soli
  • 230 g maslaca, rastopljenog
  • 200 g smeđeg šećera (može i bijelog, ali bolje paše smeđi)
  • 2 veća jaja
  • 230 g vode
Punjenje od jabuka
  • 100 g šećera
  • 2 veće jabuke
  • 30 g maslaca
Krema
  • 250 g krem sira (ABC, Vivis, Philadelphia)
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • cimet, đumbir, muškatni oraščić, klinčić – dodati po želji – koliko vam paše!
  • 50 g šećera u prahu
Priprema
Baza

Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.

Pripremiti kalup s papirnatim košaricama. Ukoliko pečete u silikonu, možete i preskočiti košarice.

Pomiješati sve suhe sastojke – brašno, prašak za pecivo, sol i sve začine.

U drugoj posudi pomiješati rastopljeni maslac, smeđi šećer i jaja. U to dodati 1/4 vode i pomiješati.

Naizmjenično dodavati smjesu šecćra i vode u brašno i sve pomijesšati da se spoji. Dobit ćete glatku smjesu boje karamele koja i ovako sirova predobro miriše! Puniti košarice skoro do vrha i peći oko 20 minuta.

Napraviti test čačkalicom da vidite je li pečeno, izvaditi iz kalupa i potpuno ohladiti.

Punjenje

Kad se baza hladi radimo punjenje od jabuka.

Jabuke oguliti i narezati na sitne kockice. Šećer staviti u veću tavu i lagano zagrijavati da se karamelizira. Kad je dobilo lijepu karamela boju dodati jabuke te brzo pomiješati.

Na to dodati maslac i miješati na srednjoj vatri oko 10 minuta da se jabuka omekša i karamelizira.

Ako se neki dio šećera kristalizira i neće se otopiti, samo ga izvadite. Staviti sa strane da se malo ohladi.

Krema

Izmiksati krem sir da se razbiju eventualne grudice. Dodati šećer u prahu, začine i vrhnje za šlag i sve skupa miksati dok ne dobijete čvrstu kremu.

Sastavljanje cupcakesa

Svaki cupcake zarežite nožićem i napravite mali krater. Ono što vam ostane od rezanja slobodno u ovom trenutku pojedite! Predobra je baza!

U svaki krater staviti punjenje od jabuka. Meni su dvije jabuke bile dovoljne za 15 cupcakesa.

Kad ste napunili zagladite površinu. Kremu stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom po želji i istisnite na bazu. U svaki cupcake dodate jedan keksić i ukrasne mrvice.

Napomena

Recept za keksiće nalazi se na ovoj poveznici na blogu Just Cake The Cupcake.

Fotografije: Just Cake The Cupcake

[print_link]

božićni recepti cupcakes gingerbread just cake the cupcake recept dana slatki recept tihana koprek 2018-12-06
Tags božićni recepti cupcakes gingerbread just cake the cupcake recept dana slatki recept tihana koprek

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Kuharica „Iz života Domaćice“ – povratak u bakinu kuhinju na moderan način

Sljedeći članak :

Otvoren natječaj za startupove u gastro turizmu

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!