• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Franjina pita

Franjina pita

Slatkopedija 04 kol 2017 Recept dana Leave a comment

Gracijela Došen s bloga Slatki začin ova tjedan s nama je podijelila recept za Franjinu pitu koja predstavlja idealan spoj prhkog tijesta, sježeg sira i oraha.

Sastojci
Prhko tijesto
  • 300 g oštrog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 180 g maslaca
  • 60 g šećera
  • 3 žumanjaka
  • 1-2 žlice kiselog vrhnja
Nadjev
  • 3 bjelanjka
  • 350 g svježeg sira
  • 160 g mljevenih oraha
  • 2 žlice šećera
  • 1 rum šećer
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žlica soka od limuna
  • pola kiselog vrhnja
  • 120 g šećera u prahu
Premaz
  • pekmez po želji
Priprema

Od navedenih sastojaka zamijesiti glatko tijesto te ga podijeliti na dva dijela.Jedan veći dio drugi manji dio. Staviti u hladnjak  30 minuta

Bjelanjke istući u čvrsti snijeg. U njih polagano dodavati sve ostale sastojke koji idu u nadjev te sve dobro promiješati i sjediniti.

Jednu kuglu tijesta utisnuti u kalup za torte koji je prethodno nauljen i posut brašnom. Preko prvog tijesta premazati jedan sloj pekmeza. Na pekmez izliti   pripremljeni nadjev. Na nadjev staviti drugi dio tijesta, prethodno razvaljani i onda izrezali na trake. Isto tako kuglu tijesta se može zamrznuti pa naribati. Sve ovisi kako vam je lakše.

Peći na 200 stupnjeva, 30 minuta.

Kolač koji će osvojiti svačiji ukus je gotov. Preostaje vam samo servirati i uživati u predivnoj slastici.

Fotografija: Slatki začin

[print_link]

blog franjina pita gracijela došen orah prhko tijesto recept dana slatki recept slatki začin svježi sir 2017-08-04
Tags blog franjina pita gracijela došen orah prhko tijesto recept dana slatki recept slatki začin svježi sir

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Bespovratna sredstva za poduzeća koja izvode praktičnu nastavu

Sljedeći članak :

Kukuruzijada u Čepinskim Martincima

Povezani članci

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Slatkopedija 29 ruj 2023
Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!