• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Frangipane tart s jabukama

Frangipane tart s jabukama

Slatkopedija 23 ruj 2019 Recept dana Leave a comment

Prvi dan jeseni svojim će nam divnim frangipane tartom s jabukama zasladiti naša Lidija Osmak s bloga Gurmanka.

Sastojci
Tijesto
  • 200 g brašna
  • prstohvat soli
  • 110 g maslaca
  • 1 žumanjak
  • 30 ml hladne vode
Frangipane
  • 110 g maslaca sobne temperature
  • 100 g šećera
  • aroma vanilije
  • 2 jaja
  • 120 g samljevenih badema
  • 2 žlice brašna
I još
  • 5 jabuka
  • 2 žlice džema od marelice
  • šećer u prahu
Priprema
Tijesto

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i razvaljajte ga u plitki kalup za tart.

Tijesto pecite na 180°C oko 20 minuta.

Kada se lagano zapeklo premažite ga s 2 žlice džema od marelica.

Frangipane

Mikserom izradite maslac i šećer te smjesi dodajte preostale sastojke.

Premažite tijesto i obložite ga kriškama odabranog voća (šljive su također dobar izbor).

Tart vratite u pećnicu i pecite ga još oko 35 minuta tj. dok ne dobije lijepu boju.

Kada se ohladi, posipajte ga šećerom u prahu.

Fotografija: Gurmanka

blog frangipane tart gurmanka jabuke jesenske slastice lidija osmak recept dana slatki recept tart 2019-09-23
Tags blog frangipane tart gurmanka jabuke jesenske slastice lidija osmak recept dana slatki recept tart

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Čokolade su najveće blago: u sefu ih čuva od vlastite partnerice

Sljedeći članak :

Moja slatka istanbulska avantura

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!