• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Fantastičan desert prepun ljetnih aroma: poželjet ćete ga isprobati već danas

Fantastičan desert prepun ljetnih aroma: poželjet ćete ga isprobati već danas

Slatkopedija 25 srp 2023 Recepti Komentari isključeni za Fantastičan desert prepun ljetnih aroma: poželjet ćete ga isprobati već danas

Lidija Osmak s bloga Gurmanka nam donosi recept za fantastičan desert prepun ljetnih aroma koji ćete poželjeti isprobati već danas.

Sastojci
(kalup za torte promjera 24 cm)
Biskvit
  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 žlica arome vanilije
  • 45 ml ulja
  • 45 ml vode
  • 110 g glatkog brašna
  • ½ vrećice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 250 g šumskog voća + 2 žlice brašna
Umak od šumskog voća
  • 300 g svježeg ili smrznutog šumskog voća
  • 70 g šećera
  • 1 žlica limunovog soka
Mousse krema
  • 5 g želatine u prahu
  • 2 žlice hladne vode
  • 250 g ABC sira
  • 30 g šećera u prahu
  • 240 ml slatkog vrhnja
I još (za ukrašavanje)
  • svježe voće ili šećer u prahu
Priprema
Biskvit

Kalup za torte obložite papirom za pečenje, a pećnicu ugrijte na 180°C.

Odvojite bjelanjke od žumanjaka i mikserom ih izradite s pola šećera dok ne dobijete čvrsti snijeg.

Žumanjke i ostatak šećera miksajte dok ne dobijete svijetlu smjesu kojoj dodajte vaniliju, ulje pa vodu.

Brašno i prašak za pecivo pomiješajte i dodajte smjesi od žumanjaka te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Dvije žlice brašna pomiješajte sa šumskim voćem i na samom kraju lagano rukom umiješajte u biskvitnu smjesu te izlijte u kalup i pecite oko 30 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju.

Izvadite ga iz kalupa i ostavite da se dobro ohladi te stavite na ukrasni pladanj obložen prstenom za torte.

Umak od šumskog voća

U lonac stavite voće, šećer i limunov sok te kuhajte oko 15 minuta dok se voće ne počne raspadati. Štapnim mikserom ga usitnite i ostavite da se ohladi.

U jednu posudu odvojite 60 g umaka kojeg ćete nanijeti na ohlađeni biskvit.

Mousse krema

Želatinu pomiješajte s 2 žlice hladne vode te ostavite da nabubri.

Mikserom izradite krem sir i šećer u prahu.

Želatinu otopite na laganoj vatri i pomiješajte s umakom od šumskog voća te dodajte smjesi od sira i sve dobro pomiješajte.

Od slatkog vrhnja mikserom izradite šlag i lagano rukom umiješajte u kremu od voća i sira.

Slaganje

Ohlađeni biskvit stavite na ukrasni pladanj i obložite prstenom za torte.

Biskvit prvo premažite sa 60 g odvojenog umaka te prelijte s mousseom od šumskog voća i sira.

Zagladite vrh torte te ostavite preko noći da se dobro ohladi i stisne.

Prije posluživanja tortu ukrasite svježim bobičastim voćem.

Fotografija: Gurmanka

2023-07-25

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Sigurnost na prvom mjestu: preko ljeta je osobito važno biti oprezan s hranom

Sljedeći članak :

Sladoled s potpisom poznatog repera: stiže u sedam okusa

Povezani članci

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Slatkopedija 23 ruj 2023
Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Slatkopedija 20 ruj 2023
Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Slatkopedija 24 kol 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!