Akcija #recimoimhvala – Lucija Tomašić Šarić: „Želimo uljepšati dan onima koji sada nesebično daju 150 % sebe“

U sklopu naše akcije #recimoimhvala jedno malo dubrovačko vjenčanje zasladit će torta iz slastičarnice Mala truba.

Naša slastičarka Lucija Tomašić Šarić svoje je obrazovanje stekla van granica Lijepe naše. Školovala se u poznatoj francuskoj školi Le Cordon Bleu, a nakon stečenog bogatog radnog iskustva, odlučila je otvoriti slastičarnicu u svom rodnom gradu.

U listopadu 2018. Dubrovnik je tako postao bogatiji za jedno slatko mjesto. Na nagovor svoje mame i muža, ali i uz podršku ostalih članova obitelji, Lucija je u vrlo kratkom vremenu donijela odluku o otvaranju, renovirala prostor te je slastičarnica započela s radom. Svojim posjetiteljima nude starinske slastice s modernom notom, izrađene od sastojaka s juga te najfinijim čokoladama.

Tijekom godinu i pol rada uljepšali su otprilike 40 svadbi različitim tortama, a svaka od njih urezala im se u sjećanju. „Svaka je svadbena torta posebna na svoj način i svaka nam je ostala u sjećanju, a meni je najdraža svadbena torta koju sam napravila uz pomoć dviju kolegica, Anđele Jurić i Srđane Pažanin. To je bila svadbena torta Male trube – naravno da sam morala imati prste u vlastitoj svadbenoj torti i slatkom stolu.“ – govori Lucija.

Svojim mladenkama nude raznovrstan izbor okusa, no najčešće se biraju kombinacije lješnjaka i čokolade, vanilije, borovnica i bijele čokolade te limuna i badema. 

Odluka o tome da se priključe našoj akciji za njih je bila jednostavna jer kako Lucija kaže: „ Na ovaj način možemo barem malo razveseliti i uljepšati najvažniji dan u životu nekome tko sada nesebično daje 150 % od sebe.“

Fotografije: Mala truba

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.