Naša suradnica Marija Herjavić Jerkić donosi nam recept za princes krafne kao stvorene za nadolazeći blagdan ljubavi – video recepta možete pogledati na ovoj poveznici.
Sastojci
Tijesto
- 130 ml vode
- 40 g maslaca
- malo soli
- 90 g oštrog brašna
- 2 jaja
Krema
- 1 puding od vanilije
- 50 g šećera
- 250 ml mlijeka
- 120 g maslaca
- 200 ml slatkog vrhnja
I još
- 200 ml slatkog vrhnje
- šećer u prahu za posipati

Priprema
Tijesto
U lonac staviti vodu i maslac te malo soli i pustiti da zavrije. Tada pomalo usipati brašno stalno miješajući da se smjesa jednoliko poveže. U ohlađenu smjesu umiješati jedno po jedno jaje i miješati dok smjesa ne bude glatka. Prebaciti ju u dresir vrećicu, istisnuti na masni papir male kuglice (veličine loptice za golf, ostaviti dovoljno mjesta između jer narastu) i peći na 190°C 35 minuta. Dok se peku, nikako ne otvarati pećnicu.
Krema
Skuhati puding, šećer i mlijeko stalno miješajući dok se ne skuha. Maknuti s vatre i umiješati maslac. Pokriti po kremi prozirnom folijom i pustiti da se ohladi. U ohlađenu krema umiješati tučeno slatko vrhnje.
Slaganje
Kranama odrezati vrh, puniti kremom pa tučenim slatkim vrhnjem, staviti gornji dio krafne i posipati šećerom u prahu.
Fotografije: Marija Herjavić Jerkić