• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatke tajne»Za sočne biskvite: donosimo 5 savjeta za spas presušenih kolača

Za sočne biskvite: donosimo 5 savjeta za spas presušenih kolača

Mirjana Bošković Smrekar 07 kol 2022 Slatke tajne Komentari isključeni za Za sočne biskvite: donosimo 5 savjeta za spas presušenih kolača

Nema ništa ljepše od komada sočne, ukusne torte ili kolača uz kavu ili čaj, no ponekad dođe do isušivanja slastice što kvari cjelokupan dojam. Kako biste to izbjegli u nastavku vam donosimo pet jednostavnih trikova koji će vam omogućiti da svaki put uživate u potpuno ukusnoj slastici.

Svakome se ponekad dogodi da mu se biskvit presuši, neovisno koliko iskustva u pečenju slastica imao. Srećom, postoji pet jednostavnih načina kako da vaše slastice budu apsolutno sočne svaki put.

Premazivanje biskvita sirupom

Najednostavniji način je premazivanje biskvita jednostavnim sirupom. Za njegovu je izradu potrebno pomiješati jednaku količinu šećera i vode i preliti preko biskvita. Kada se upije u njega, ovaj će mu sirup vratiti sočnost i spasiti stvar.

Mlijeko

Ukoliko niste ljubite preslatkoga, spas možete pronaći u mlijeku. Efekt  je isti kao i sa sirupom, ali se biskvit ne sladi dodatno. Važno je paziti na količinu mlijeka kako se biskvit ne bi razgnjecavio.

Punjenje po vlastitom izboru

Ukoliko sirup i mlijeko ne pomognu, biskvitni se kolač možete ovlažiti dodavanjem punjenja po vlastitom izboru.

Premazivanje

Vlažnost se može vratiti i premazivanjem biskvita s gornje strane i okolo. Šlag, buttercream ili krema na bazi sira dat će kremoznost i omogućiti da se suhoća ne osjeti u velikoj mjeri.

Trik s kruhom

Zadnji trik za ovlaživanje je onaj s kruhom, no ta metoda iziskuje vrijeme. Stoga, ukoliko ne trebate poslužiti slasticu odmah nakon pečenja iskušajte ovu metodu: biskvit zatvorite u vrećicu ili posudu s kruhom. Nakon nekog vremena primjetit ćete da se kruh osušio i postao tvrđi. Razlog tomu je što je biskvit povukao svu vlažnost iz kruha, a time je problem presušenog biskvita riješen.

Izvor: food.ndtv.com

Fotografija: Unsplash

biskvit presušene slastice savjeti slatke tajne 2022-08-07
Tags biskvit presušene slastice savjeti slatke tajne

Autori

napisala : Mirjana Bošković Smrekar
Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.
Prethodni članak :

Reguliranje krvnog tlaka uz čokoladu: evo što je pokazalo istraživanje

Sljedeći članak :

Još jedan proizvod odlazi s tržišta: evo koji je razlog

Povezani članci

TikTokom kruži novi viralni hit: evo kako jednostavno spremiti ostatke torte

TikTokom kruži novi viralni hit: evo kako jednostavno spremiti ostatke torte

Mirjana Bošković Smrekar 16 tra 2023
Jaja su sve skuplja: evo čime ih zamijeniti u slatkim receptima

Jaja su sve skuplja: evo čime ih zamijeniti u slatkim receptima

Mirjana Bošković Smrekar 08 tra 2023
Od ušiju ili repa: evo kako ljudi najčešće jedu čokoladnog zeca

Od ušiju ili repa: evo kako ljudi najčešće jedu čokoladnog zeca

Mirjana Bošković Smrekar 07 tra 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!