• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Tihana Lohinski s nama dijeli recept za kremasti domaći sladoled

Tihana Lohinski s nama dijeli recept za kremasti domaći sladoled

Slatkopedija 08 kol 2021 Recepti Komentari isključeni za Tihana Lohinski s nama dijeli recept za kremasti domaći sladoled

Nakon što smo vam nedavno donijeli recept za pripremu domaćih korneta, vrijeme je da s vama podijelimo i recept za domaći sladoled kojim ćete puniti te kornete – njega je s nama podijelila Tihana Lohinski s bloga Strawberry soup.

Sastojci

Baza

  • 350 ml vrhnja za šlag
  • 415 ml kondenziranog mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Dodaci

Za sladoled od limuna i lavande

  • sok od jednog limuna
  • naribana korica jednog limuna (koristite neprskane limune)
  • 1 žlica sušenih cvjetića lavande

Za sladoled od borovnica

  • 150 g borovnica
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žlica limunovog soka (cijeđeni limun)

Priprema

Vrhnje za šlag izmiksati dok ne postane čvrsto. Dodati mu kondenzirano mlijeko te jednu žličicu ekstrakta vanilije pa sve dobro promiješati i još malo izmiksati. Smjesu podijeliti na onoliko dijelova koliko vrsta sladoleda želite praviti. Ja sam ovu smjesu podijelila na pola – u jednu polovicu sam dodala limunov sok, naribanu koricu limuna i lavandu. U drugu polovicu sam stavila borovnice koje sam prethodno nekoliko minuta prokuhala u lončiću s malo vanilije i limuna.

Smjese premjestiti u posude za zamrzavanje i zamrznuti na nekoliko sati, najbolje preko noći. Izvaditi iz zamrzivača petnaestak minuta prije posluživanja da sladoled dovoljno omekša tako da možete izvaditi kuglice.

Poslužiti u zdjelicama/čašama ili u kornetima.

Fotografije: Strawberry soup

blog borovnica domaći sladoled lavanda sladoled strawberry soup tihana lohinski 2021-08-08
Tags blog borovnica domaći sladoled lavanda sladoled strawberry soup tihana lohinski

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Jer domaće je ipak najslađe: pripremite vlastite kornete za sladoled

Sljedeći članak :

Zabilježen pad proizvodnje sladoleda na razini EU: najveći europski proizvođač i ove je godine Njemačka

Povezani članci

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatkopedija 29 svi 2023
Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Slatkopedija 25 svi 2023
Za slađi utorak: pripremite ledene kocke s jagodama

Za slađi utorak: pripremite ledene kocke s jagodama

Slatkopedija 23 svi 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!