• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Domaća štrudla od jabuka

Domaća štrudla od jabuka

Slatkopedija 21 ruj 2017 Recept dana Leave a comment

Iako kalendarski još nije započela, jesen je već neko vrijeme prisutna u svim krajevima Lijepe Naše. Stoga vam danas donosimo pravi jesenski recept – onaj za domaću štrudlu od jabuka kojem je autorica naša suradnica Gracijela Došen s bloga Slatki začin.

Tijesto
  • 500 g glatkog brašna
  • 1 žlica ulja
  • prstohvat soli
  • oko 400 ml vode
Nadjev
  • 6 većih jabuka
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žlica šećera
I još
  • žličica maslaca za premaz
  • šećer u prahu za posipanje
Priprema

Od navedenih sastojaka zamijesiti glatko tijesto. Vode dodavati po potrebi, dok tijesto ne postane rastezljivo. Podijeliti ga u dvije kugle. Nauljenim dlanovima lagano spljoštiti kugle te ih prekriti krpom. Ostaviti da “odmore” pola sata.

Naribati jabuke, dodati cimet i šećer.

Na čistom stolnjaku razvuči tijesto. Namazati ga nadjevom te krajevima stolnjaka uvijati tijesto i praviti rolu. Slagati u nauljen pleh.

Od ove količine je ispala manja štrudla, u manjem plehu su ispale kako ja volim reći 4 “zmijice”. Po potrebi poduplate količinu.

Peći na 200 stupnjeva oko 40 minuta. Redovito kontrolirati i korigirati temperaturu ako je potrebno jer sve ovisi o pećnici. Petnestak minuta prije kraja premazati štrudlu maslacem da dobije hrskavu koricu.  Nakon što se ispeče navlažiti čistu krpu te prekriti štrudlu da ostane mekana.

Posuti šećerom u prahu.

Napomena

Prilikom pripreme tijesta, dolijevati lagano vodu te lagano mijesiti jer ako se umijesi pretvrdo neće se moći više vratiti tijesto u prvobitan oblik, zato je bolje da bude “mljecavo” pa se lako doda još brašna i dobije se fino rastezljivo i glatko tijesto kakvo treba i biti!

Fotografije: Slatki začin

[print_link]

blog cimet gracijela došen jabuke recept dana slatki recept slatki začin štrudla od jabuka 2017-09-21
Tags blog cimet gracijela došen jabuke recept dana slatki recept slatki začin štrudla od jabuka

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Finale Gelato Festivala: Talijani su majstori gelata

Sljedeći članak :

Mrkva – čuvarica dobrog vida

Povezani članci

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Slatkopedija 29 ruj 2023
Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!