Do sada smo pogrešno jeli čokoladu: stručnjakinja otkriva pravilan način konzumacije

Jennifer Earle, stručnjakinja za čokoladu dala je nekoliko savjeta kako pravilno uživati u ovoj slastici te kako spriječiti prejedanje njom.

Britanska stručnjakinja za čokoladu i osnivačica Chocolate Ecstasy Tours, Jennifer Earle, za Femail je uoči blagdana, otkrila tajnu uživanja u čokoladnim slasticama.

Kako navodi Jennifer, prije konzumiranja čokolade poželjno je ne konzumirati hranu i piće najmanje 20 minuta, ali isto tako ne bi trebalo na sebe stavljati parfem ili ruke mazati kremom. Također tvrdi kako čokoladu treba otopiti u ustima sisanjem, a ne griženjem kako bi se dobio drugačiji okus na početku, u sredini te na kraju konzumiranja čokolade.

„Pokušajte čokoladu poslužiti sa slanim kanapeima ili ju poslužite sa sirevima. Ona se ustvari izvrsno sljubljuje sa sirom.“ – otkriva Jennifer.

Također, savjetuje da se čokoladu pomiriše prije kušanja jer će nakon toga u istima imati drugačiju aromu.

Za kraj, kako bi se izbjeglo prejedanje čokoladom, Jennifer savjetuje kupnju jeftinije čokolade, ali da izbor bude ona s većim udjelom kakaa jer je takve čokolade teže pojesti u prevelikim količinama, a pojasnila je i zašto je tomu tako: „Budući da je kakao prepun vitamina i minerala, on zapravo šalje signale vašem mozgu te vas obavještava da vam je dovoljno i prije nego što pojedete previše.“

Izvor: Daily Mail

Fotografija: Unsplash

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.