Deseto izdanje oprtaljske Kestenijade

Svi koji se ovog vikenda zateknu u Istri mogu uživati na Kestenijadi u Oprtlju, u ukusnim slasticama izrađenim od kestena, ali i prisustvovati slastičarskim radionicama te brojnim drugim sadržajima koje nude ova manifestacija.

Deseto izdanje oprtaljske Kestenijade održat će se 14. listopada 2018., u Oprtlju, na četiri lokacije. Organizator ove manifestacije, koja svake godine privlači sve veći broj posjetitelja, jest Turistička zajednica Općine Oprtalj.

Kako navode organizatori, oprtaljska je Kestenijada prva i jedina manifestacija takve vrste u Istri, koja posjetiteljima pruža mogućnost uživanja u kestenu, tipičnom jesenskom plodu koji raste u šumama oprtaljskog kraja.

Posjetitelji će na trgu kod župne crkve imati priliku iskušati gastronomsku ponudu slastičara i slastičarsko-pekarskih obrta na bazi kestena. Za sve zainteresirane organizira će se i slastičarske radionice. Na istoj će lokaciji svoje proizvode predstaviti i proizvođači poljoprivrednih proizvoda s područja Općine Oprtalj.

Uz sve navedeno, posjetitelje očekuje i bogati popratni program.

Fotografija: Pixabay

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.