Mirjana Marčinko s bloga Od slatkoga slađe uvijek ima najbolje recepte za palačinke, a danas s nama dijeli onaj za sočne ruske palačinke – blini na kefiru.
Sastojci
(oko 10 palačinki promjera 22 cm)
- 1 jaje
- 250 ml kefira
- 2 žlice šećera
- prstohvat soli
- 150 g glatkog brašna
- ½ žličice sode bikarbone
- oko 200 ml vruće vode
- 2 žlice otopljenog maslaca
I još (za premazivanje i pečenje)
- maslac
Priprema
Jaje, kefir i šećer umutiti pjenjačom. Posoliti. Dodati prosijano brašno i sodu bikarbonu. Miješati da nema grudica. Dodati vruću vodu i umiješati.
Smjesu ostaviti oko 10 minuta.
Umiješati otopljeni maslac.
Palačinke peći na tavi premazanoj maslacem s obje strane po 1 – 2 minute na srednjoj vatri. Po želji, pečene palačinke premazati maslacem.
Palačinke poslužiti s medom, kiselim vrhnjem, šećerom, voćem…
Fotografija: Od slatkoga slađe