• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Crumble s kruškama: za potpuni užitak servirajte ga s kuglicom sladoleda

Crumble s kruškama: za potpuni užitak servirajte ga s kuglicom sladoleda

Slatkopedija 19 lip 2022 Recepti Komentari isključeni za Crumble s kruškama: za potpuni užitak servirajte ga s kuglicom sladoleda

Nakon dugo vremena novi nam recept stiže s bloga Strawberry soup autorice Tihane Lohinski koja nas danas sladi crumbleom s kruškama.

Sastojci
Voćni dio
  • 5-6 krušaka srednje veličine
  • 2 žlice gustina
  • 1 žličica mljevenog kardamoma (umjesto kardamoma možete koristiti i cimet)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žlica meda (može i bez toga ako imate dovoljno slatke kruške)
Crumble
  • 100 g lješnjaka (sjeckanih na krupnije, ne mljevenih)
  • 80 g brašna (ja koristim pirovo brašno ili glatko pšenično)
  • 100 g zobenih pahuljica
  • 20 g mljevenog maka
  • 75 g smeđeg šećera (može i bijeli šećer, no u ovoj kombinaciji je smeđi malo bolji jer daje karamelast okus)
  • 115 g maslaca (sobne temperature)
I još
  • sladoled (po želji)
Priprema
Voćni dio

Kruške operite. Po želji ih možete i oguliti. Narežite ih na kockice. Ne trebaju biti jako sitne, ali probajte da budu približno iste veličine kako bi se voće ravnomjerno ispeklo.

Pomiješajte komadiće kruške s ostalim sastojcima: gustin, kardamom, vanilija i med.

Crumble

Najprije tostirajte lješnjake – ispecite ih na tavi (bez ulja) kako bi se opna odvojila. Kad se malo ohlade, oljuštite ih i usitnite u sjeckalici ili ručno.

Pomiješajte brašno, zobene pahuljice, mak, šećer i lješnjake. Dodajte na sitno narezan maslac pa prstima napravite crumble – mrvičastu smjesu.

Slaganje

U vatrostalnu posudu stavite najprije voćnu smjesu, a zatim po njoj rasporedite crumble.

Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 30 minuta.

Poslužite toplo uz kuglicu sladoleda.

Fotografije: Strawberry soup

2022-06-19

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Veliki intervju sa slastičarskim državnim prvakom: „Slastičarstvo je matematika, fizika, kemija i umjetnost u jednom te sve to mora biti u skladu“

Sljedeći članak :

Za dane kada nam se ne da paliti pećnicu: brzi voćni kolač pravo je rješenje

Povezani članci

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatkopedija 29 svi 2023
Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Slatkopedija 25 svi 2023
Za slađi utorak: pripremite ledene kocke s jagodama

Za slađi utorak: pripremite ledene kocke s jagodama

Slatkopedija 23 svi 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!