• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Čokoladni kruh sa starterom

Čokoladni kruh sa starterom

Slatkopedija 09 srp 2019 Recept dana Leave a comment

Promjena vremena malo je snizila temperature u zraku pa je možda pravo vrijeme za pripremu ovog čokoladnog kruha sa starterom čiji nam recept stiže s bloga Feeding Art autorica Inge i Lily Bašić.

Sastojci
  • 360 g brašna tipa 00
  • 280 ml mlake vode
  • 150 g startera od bijelog brašna
  • 1 žličica soli
  • 2 žličice anisa
  • 1,5 žličice cimeta
  • 80 g komadića čokolade (tamnije)
  • 150 g suhih brusnica, grubo usitnjenih nožem
  • 30 g kakaa
I još (namazi)
  • namaz od sira (tipa Philadelphia) s voćem i medom
  • namaz od sira s pekmezom
  • namaz od kikirikija s tostiranim komadićima brazilskog oraha
  • Nutella s tostiranim komadićima badema
  • maslac s čilijem i krupnom soli
Priprema

U jednoj posudi pomiješati sve suhe sastojke, čokoladu i brusnice. U drugoj posudi pomiješati vodu i starter. Spojiti mokru i suhu smjesu pomoću drvene kuhače. Posudu prekriti kapom za tuširanje ili prianjajućom folijom i ostaviti na toplome 5-6 sati. Svakih pola sata premijesiti pažljivo.

Zadnja 2 sata ostaviti na toplome da odmara, prebaciti u pobrašnjenu košaru za dizanje kruha te ostaviti prekriveno cijelu noć u hladnjaku. Ujutro zagrijati kamen za pečenje kruha u pećnici na 240⁰C (sat vremena), staviti lončić u koji se ulije voda prije pečenja.

Peći na 240⁰C oko 25 minuta te smanjiti na 200⁰C još 10-15minuta (ovisi o pećnici). Provjeriti kuckanjem po donjem dijelu kruha je li pečeno (trebalo bi zvučati šuplje).

Ostaviti da se dobro ohladi prije rezanja.

Kruh je fantastičnog okusa sam po sebi, ali se odlično slaže sa sirnim namazima, Nutellom, pekmezom, namazom od kikirikija, maslacem s čilijem i sl.

Fotografije: Feeding Art

čokolada. čokoladni kruh feeding art inga i lily bašić recept dana slatki recept starter 2019-07-09
Tags čokolada. čokoladni kruh feeding art inga i lily bašić recept dana slatki recept starter

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Ostvarenje snova: poseban 3D printer za čokoladu

Sljedeći članak :

Starinski kolač s jogurtom

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!