Čokoladne palačinke s kremom od vanilije i malinama

Spoj malina, kreme od vanilije i čokoladnih palačinka dobitna je kombinacija u ovom receptu.

Sastojci
Krema
  • 2 pudinga od vanilije
  • 80 g bijelog šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 jaja
  • 600 ml mlijeka
  • 50 g maslaca
  • 200 ml vrhnja za šlag
Preljev od malina
  • 300 g zaleđenih malina
  • 100 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 1 žlicu gustina
Palačinke
  • 300 g brašna
  • 50 g kakaa
  • malo arome vanilije
  • 1 žličica šećera
  • 2 žlice mineralne vode
  • 450 ml mlijeka
Priprema
Krema

Pudinge od vanilije skuhajte prema uputama s vrećice koristeći 600 ml mlijeka. Skuhani puding prebacite u staklenu posudu i ostavite da se ohladi stavljajući prozirnu foliju izravno na površinu pudinga. Kad se ohladio, dodajte razrađeni maslac sobne temperature.

Vrhnje za šlag stavite u zamrzivač 15 minuta prije miksanja, a zatim ga izmiksajte u šlag pa malo po malo dodajte kremi. Kremu ostavite da se ohladi.

Preljev od malina

Sve sastojke kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta dok se ne dobijete gustu smjesu, a zatim maknite s vatre i do kraja usitnite štapnim mikserom.

Po želji gotovi preljev procijedite kroz sitno cjedilo kako biste dobili sasvim glatku smjesu.

Palačinke

Brašno i kakao prosijte pa im dodajte jaja, aromu vanilije, šećer i mineralnu vodu. Neprestano miješajući dodajte malo po malo mlijeka (možda neće biti potrebno dodati svih 450 ml, sami ćete najbolje procijeniti gustoću).

Kad je smjesa gotova, tavu za palačinke premažite s malo ulja i ugrijte na vatri, a zatim dodajte smjesu i pecite s jedne i druge strane po nekoliko minuta. Ponavljajte postupak dok ne potrošite smjesu.

Slaganje

Čokoladnu palačinku premažite kremom pa na sredinu stavite malo preljeva od malina i preklopite palačinku.

Palačinke jedite odmah, a preostale čuvajte u hladnjaku.

Fotografije: Kate Bošković

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.