Spoj malina, kreme od vanilije i čokoladnih palačinka dobitna je kombinacija u ovom receptu.
Sastojci
Krema
- 2 pudinga od vanilije
- 80 g bijelog šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja
- 600 ml mlijeka
- 50 g maslaca
- 200 ml vrhnja za šlag
Preljev od malina
- 300 g zaleđenih malina
- 100 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 1 žlicu gustina
Palačinke
- 300 g brašna
- 50 g kakaa
- malo arome vanilije
- 1 žličica šećera
- 2 žlice mineralne vode
- 450 ml mlijeka

Priprema
Krema
Pudinge od vanilije skuhajte prema uputama s vrećice koristeći 600 ml mlijeka. Skuhani puding prebacite u staklenu posudu i ostavite da se ohladi stavljajući prozirnu foliju izravno na površinu pudinga. Kad se ohladio, dodajte razrađeni maslac sobne temperature.
Vrhnje za šlag stavite u zamrzivač 15 minuta prije miksanja, a zatim ga izmiksajte u šlag pa malo po malo dodajte kremi. Kremu ostavite da se ohladi.
Preljev od malina
Sve sastojke kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta dok se ne dobijete gustu smjesu, a zatim maknite s vatre i do kraja usitnite štapnim mikserom.
Po želji gotovi preljev procijedite kroz sitno cjedilo kako biste dobili sasvim glatku smjesu.
Palačinke
Brašno i kakao prosijte pa im dodajte jaja, aromu vanilije, šećer i mineralnu vodu. Neprestano miješajući dodajte malo po malo mlijeka (možda neće biti potrebno dodati svih 450 ml, sami ćete najbolje procijeniti gustoću).
Kad je smjesa gotova, tavu za palačinke premažite s malo ulja i ugrijte na vatri, a zatim dodajte smjesu i pecite s jedne i druge strane po nekoliko minuta. Ponavljajte postupak dok ne potrošite smjesu.

Slaganje
Čokoladnu palačinku premažite kremom pa na sredinu stavite malo preljeva od malina i preklopite palačinku.
Palačinke jedite odmah, a preostale čuvajte u hladnjaku.
Fotografije: Kate Bošković