• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Čoko kokos kocke

Čoko kokos kocke

Slatkopedija 27 stu 2018 Recept dana Leave a comment

Današnji recept za neodoljive čoko kokos kocke potpisuje Tamara s bloga What’s for dessert?

Sastojci
  • Tamni biskvit
  • 4 jaja
  • 4 vrhom pune žlice šećera
  • 1 žlica ulja
  • 3 ravne žlice brašna (bez glutena)
  • 2 vrhom pune žlice kakaa
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
Svijetli biskvit
  • 4 bjelanjka
  • 6 vrhom punih žlica šećera
  • 100 g kokosa
Krema
  • 400 ml mlijeka
  • 4 ravne žlica gustina (bez glutena)
  • 4 žumanjka
  • 5 vrhom pune žlica šećera
  • 1 žličica paste od vanilije
  • 100 g omekšalog maslaca
  • 250 ml slatkog vrhnja i 2 žlica šećera
  • ribana čokolada za dekoraciju
Priprema
Tamni biskvit

Bjelanjke uz prstohvat soli izmiksajte u mekani snijeg pa dodajte šećer i miksajte dok snijeg ne postane čvrst. Dodajte žumanjke i ulje pa umiksajte na najmanjoj brzini. Dodajte prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Smjesu izlijte u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Dok se biskvit peče, pripremite smjesu za svijetli biskvit.

Svijetli biskvit

Bjelanjke uz dodatak šećera izmiksajte u što čvršći snijeg. Dodajte kokos i lagano ga umiješajte uz pomoć vilice. Smjesu rasporedite na tamni biskvit i nastavite peći na 170°C još 20 minuta. Pustite da se biskvit ohladi.

Krema

Izmiješajte 200 ml mlijeka, gustin i žumanjke. Preostalo mlijeko zakuhajte uz dodatak šećera i pastu od vanilije. Kad mlijeko zakuha, dodajte smjesu sa žumanjcima i uz neprestano miješanje pjenjačom kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Kuhanu kremu prekrijte prijanjajućom folijom i pustite da se ohladi. U ohlađenu kremu umiksajte maslac. Kremom premažite ohlađeni biskvit. Slatko vrhnje uz dodatak šećera izmiksajte u šlag pa rasporedite na kremu. Stavite u frižider preko noći. Prije posluživanja pospite naribanom čokoladom.

Fotografije: What’s for dessert?

[print_link]

blog čokolada kokos recept dana slatki recept tamara what's for dessert 2018-11-27
Tags blog čokolada kokos recept dana slatki recept tamara what's for dessert

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Svjetsku broncu u Luksemburgu osvojila hrvatska slastičarka Sandra Jadek

Sljedeći članak :

Učenica Irena Bunčić u Vinkovce donijela europsko slastičarsko zlato

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!