• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Stvoren za vruće ljetne dane: clafoutis s borovnicama i breskvama

Stvoren za vruće ljetne dane: clafoutis s borovnicama i breskvama

Slatkopedija 09 kol 2021 Recepti Komentari isključeni za Stvoren za vruće ljetne dane: clafoutis s borovnicama i breskvama

Ljetne dane sladimo tipičnim ljetnim desertima poput ovog clafoutisa koji smo pronašli kod Lidije Osmak na blogu Gurmanka.

Sastojci

Voće

  • 1 žlica maslaca za premazivanje posude za pečenje
  • 1 žlica šećera
  • 3 breskve
  • 200 g borovnica
  • 1 limun (sok i naribana korica)
  • 50 g šećera
  • 50 g šećera

Biskvit

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 prstohvat soli
  • aroma vanilije
  • 200 ml mlijeka
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 100 g brašna

I još

  • šećer u prahu
  • sladoled

Priprema

Voće

Premažite posudu s maslacem, a po želji možete koristiti i nekoliko manjih keramičkih posuda

Kada ste je premazali lagano je posipajte sa šećerom

Voće narežite i pomiješajte sa sokom i koricom limuna te šećerom

Prebacite voće sa svim sokovima koje je pustilo u pripremljenu posudu za pečenje

Biskvit

Izradite mikserom jaja i šećer dok ne postanu pjenasti te dobivenoj smjesi dodajte sve ostale sastojke.

Smjesu prelijte preko pripremljenog voća i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 190°C oko 40 minuta

Kada kolač poprimi zlaćanu boju izvadite ga i obilno pospite šećerom u prahu te servirajte još toplog, a uz kuglicu sladoleda zaista ćete mu teško odoljeti.

Fotografija: Gurmanka

blog borovnice breskve clafoutis gurmanka lidija osmak recept dana 2021-08-09
Tags blog borovnice breskve clafoutis gurmanka lidija osmak recept dana

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Istražili smo kolika je stvarna opasnost od etilen oksida u proizvodima

Sljedeći članak :

Godišnji odmor iz snova: hotelsku sobu pretvorili u tvornicu čokolade iz legendarnog filma

Povezani članci

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatkopedija 29 svi 2023
Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Slatkopedija 25 svi 2023
Za slađi utorak: pripremite ledene kocke s jagodama

Za slađi utorak: pripremite ledene kocke s jagodama

Slatkopedija 23 svi 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!