• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Kakva kombinacija: okusi omiljene pite u jesenskom cheesecaku

Kakva kombinacija: okusi omiljene pite u jesenskom cheesecaku

Slatkopedija 07 stu 2021 Recepti Komentari isključeni za Kakva kombinacija: okusi omiljene pite u jesenskom cheesecaku

Na blogu Gurmanka autorice Lidije Osmak pronašli smo savršen recept za jesenske dane – cheesecake s okusom pite od jabuke.

Sastojci
(za kalup za torte promjera 24 cm)
Podloga
  • 200 g usitnjenih čajnih kolutića
  • 5 žlica otopljenog maslaca
  • 50 g šećera
  • Nadjev za cheesecake
  • 700 g ABC sira
  • 150 g šećera
  • 3 jaja
  • 120 g kiselog vrhnja
  • 1 žlica arome vanilije
  • prstohvat soli
Preljev od jabuka
  • 2 velike jabuke
  • 2 žlice limunovog soka
  • 4 žlice maslaca
  • 35 g brašna
  • 200 ml soka od jabuka
  • 60 g smeđeg šećera
  • 40 g šećera
  • 1 žlica cimeta
  • prstohvat soli
I još (za dekoraciju)
  • slatko vrhnje
  • keksići
  • karamel
Priprema
Podloga

Usitnite kekse i dodajte im šećer te prelijte s otopljenim maslacem i dobro promiješajte.

Kekse utisnite u kalup za torte tako da malo obložite i stijenke kalupa.

Podlogu pecite na 190°C oko 10 minuta dok pripremate nadjev za cheesecake.

Nadjev za cheesecake

Mikserom dobro izradite krem sir i šećer te dodajte jaja i sve dobro promiješajte.

Dodajte ostale sastojke i kada dobijete glatku kremu prelijte je preko podloge od keksa i pecite oko sat vremena dok se nadjev ne stisne i porumeni.

Cheesecake ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.

Preljev od jabuka

Jabuke ogulite i narežite na sitne kockice te prelijte s limunovim sokom da ne promijene boju.

U posudi s debljim dnom otopite maslac kojem dodajte brašno i kuhajte dok ne zažuti.

Ulijte sok od jabuka i miješajte dok ne razbijete sve grudice brašna te dodajte šećere, sol i cimet.

Kada preljev počne kipjeti smanjite vatru i dodajte jabuke te kuhajte oko 15 minuta dok se preljev ne zgusne, a jabuke ne omekšaju.

Još topli preljev prelijte preko cheesecakea i ostavite da se dobro ohladi.

Ukrasite ga s tučenim slatkim vrhnjem, keksićima od prhkog tijesta, karamelom… ovisno o vaše ukusu.

Fotografija: Gurmanka

blog cheesecake gurmanka jabuke lidija osmak pita od jabuka recept dana 2021-11-07
Tags blog cheesecake gurmanka jabuke lidija osmak pita od jabuka recept dana

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Na tržište je stigla treća serija nagrađivanih bean to bar čokolade: tu su i druge slatke novosti iz TAMAN radionice

Sljedeći članak :

Svaki tjedan domaći proizvođač jedan: grickajte bez grižnje savjesti – Fru Chef ima prave proizvode za vas

Povezani članci

Nesvakidašnji kolač s jagodama koji morate isprobati: recept donosi Natalija Milodanović

Nesvakidašnji kolač s jagodama koji morate isprobati: recept donosi Natalija Milodanović

Slatkopedija 31 svi 2023
Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatkopedija 29 svi 2023
Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Slatkopedija 25 svi 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!