• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Candy cane božićni keksići

Candy cane božićni keksići

Slatkopedija 18 pro 2017 Recept dana Leave a comment

Na blogu Happiness is homemade autorice Emine Horvat pronašli smo recept za candy cane božićne keksiće – jestivu dekoraciju za nadolazeće blagdane.

Sastojci
(kao mjera uzeta je standardna šalica za kavu)
  • 1 šalica šećera
  • 1 šalica omekšalog maslaca
  • pola čaše mlijeka
  • pola vanilin šećera
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 1 jaje
  • 8 do 9 šalica brašna
  • pola praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • jestiva crvena boja u gelu ili prahu
Priprema

U posudu stavite šećer, maslac koji je odstajao na sobnoj temperaturi, mlijeko, vanilin šećer, ekstrakt od vanilije i jaje pa umiješajte sve zajedno.

Umiješajte i sol, prašak za pecivo i brašno pa zamijesite tijesto.

Tijesto podijelite na dva djela.

U jednu polovicu tijesta dodajte crvenu jestivu boju i promijesite tijesto da se boja lijepo rasporedi.

Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na minimalno 2 sata, a ako možete onda na 4 sata.

Zagrijte pećnicu na 190°C.

Pripremite kalup: postavite papir za pečenje ili ga lagano namastite.

Nakon što je tijesto odstajalo, izvadite ga iz hladnjaka i odstranite foliju.

Oblikovanje candy cane keksiće

Uzmite dio običnog i dio obojanog tijesta – probajte da budu otprilike podjednake količine

Svaki dio tijesta prstima valjajte naprijed-nazad, na lagano pobrašnjenoj podlozi (ne smije biti previše brašna jer tijesto nećete moći valjati) sve dok ih ne razvaljate u oblik kao na slici (oblik debljeg konopa).

Stavite crveni komad tijesta pokraj bijelog komada tijesta, lagano ih pritisnite zajedno i počnite okretati na jednu stranu da dobijete oblik kao na slici (spiralni oblik). Gotove kekse stavljajte u kalup i svakom keksu zaokrenite vrh prema dolje da dobijete oblik ručice. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve tijesto.

Kad napunite kalup, stavite ga u zagrijanu pećnicu.

Pecite kekse nekih 9 ili 10 minuta odnosno dok ne poprime lagano smeđu boju ili dok ne primijetita da su pri dnu počeli dobivati boju. Pazite da ih ne prepečete da ne budu suhi.

Gotove kekse izvadite iz kalupa i ostavite ih da se hlade.

Fotografije: Happiness is homemade

[print_link]

blog božićne slastice božićni recepti emina horvat happiness is homemade jestive dekoracije recept dana slatki recept 2017-12-18
Tags blog božićne slastice božićni recepti emina horvat happiness is homemade jestive dekoracije recept dana slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Srneći hrbat

Sljedeći članak :

Entremets torta s mirror glazurom

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!