• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Bundeva je kraljica ovog cheesecake: donosimo recept koji morate isprobati

Bundeva je kraljica ovog cheesecake: donosimo recept koji morate isprobati

Slatkopedija 30 lis 2021 Recepti Komentari isključeni za Bundeva je kraljica ovog cheesecake: donosimo recept koji morate isprobati

Ana Raguž s bloga Tirkizna donosi nam recept za jesenski cheesecake – onaj u kojem vlada bundeva i karamel.

Sastojci 
(za kalup promjera 22 – 24 cm)
Podloga
  • 200 g Digestive keksa
  • 100 g rastopljenog maslaca
  • prstohvat soli
Krema
  • 3 listića želatine
  • 2 žumanjka
  • 120 g šećera
  • 350 g pirea od bundeve
  • korica jednog limuna
  • prstohvat soli
  • 300 g Philadelphia sira sobne temperature
  • 200 ml slatkog vrhnja
Karamel
  • 20 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 100 ml slatkog vrhnja
Priprema
Podloga

Kekse samljeti u blenderu, pa dodati rastopljeni maslac i prstohvat soli. Sve lijepo sjediniti.

Kalup promjera 22 – 24 cm obložiti papirom za pečenje i u kalup utisnuti pripremljenu podlogu od keksa. Staviti u hladnjak dok ne pripremite kremu.

Krema

U manju zdjelu stavite hladnu vodu i potopite listić po listić želatine.

Miksajte žumanjke sa šećerom dok ne dobijete svijetložutu kremu. U jedan lončić zakuhajte vodu, a kremu od žumanjaka stavite na paru, konstantno miješajući 10 minuta. Maknite s vatre i u vrelo umiješajte ocijeđenu želatinu, promiješajte je da se rastopi u kremi. Ohladite.

U ohlađenu kremu od jaja umiješajte pire od tikve, koricu limuna i prstohvat soli.

Sir neka vam bude sobne temperature i lagano ga smiksajte da vam postane kremast. Dobivenu kremu od sira, žlicu po žlicu dodajte kremi od bundeve dok sve ne sjedinite u jednoličnu smjesu.

Od slatkog vrhnja u jednoj posudi napravite čvrsti snijeg. I lagano ga spojite s kremom od budeve (ne miksati).

Izvadite kalup iz hladnjaka i jednolično nanesite kremu na podlogu od keksa, zagladite i vratite u hladnjak na minimalno 6 sati (najbolje preko noći).

Karamel

Prvo otopite maslac do svijetlo smeđe boje (mora dobiti orašasti miris), pazite da vam ne zagori. Maknite s vatre i pustite da se ohladi.

Otopite šećer na vatri do boje jantara (bez miješanja). Potom dodajete maslac i vrhnje, i miješajte konstantno dok ne dobijete fini, glatki umak od karamele. Gotovu karamelu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Nakon što se cheesecake dobro stisnuo u hladnjaku, maknite papir za pečenje i stavite ga na tanjur za posluživanje ili na stalak za tortu. Ukrasite ga po želji ohlađenim karamelom.

Fotografija: Tirkizna

ana raguž blog bundeva cheesecake karamel recept dana tirkizna 2021-10-30
Tags ana raguž blog bundeva cheesecake karamel recept dana tirkizna

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Etilen oksid ponovno „izgurao“ sladolede s tržišta

Sljedeći članak :

Kad se vodnjansko maslinovo ulje nađe u slasticama: evo recepta za muffine koji su gotovi u 20 minuta

Povezani članci

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatkopedija 29 svi 2023
Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Slatkopedija 25 svi 2023
Za slađi utorak: pripremite ledene kocke s jagodama

Za slađi utorak: pripremite ledene kocke s jagodama

Slatkopedija 23 svi 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!