• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Brownies s bundevom i sirom

Brownies s bundevom i sirom

Slatkopedija 18 stu 2017 Recept dana Leave a comment

Tihana Lohinski s bloga Strawberry soup s nama je podijelila još jedan recept u kojem je glavni sastojak bundeva – ovaj put radi se o browniesu s bundevom i sirom.

Sastojci
(ovo je dupla mjera za malo veće društvo, dobiju se 24 kocke kolača)
Tijesto
  • 3 šalice brašna (koristila sam šalicu zapremine 150 ml)
  • pola žličice soli
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 šalica sirovog kakaa (nezaslađeni, tamni)
  • 4 jaja
  • 1 šalica otopljenog i ohlađenog maslaca
  • 1 šalica šećera ili meda
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 3/4 šalice mlijeka
  • 1 žličica cimeta
  • 1 šalica komadića čokolade – ja sam isjeckala malo tamne, one za kuhanje i malo bijele čokolade
Krema
  • 250 grama mascarpone sira (ili nekog drugog kremastog sira, neslanog, mazivog)
  • 150 grama pirea od bundeve
  • 75 grama šećera u prahu
  • žličica ekstrakta vanilije
  • začini: cimet, mljeveni đumbir, muškatni oraščić, mljeveni klinčić… (od svega po malo, cimeta naviše)
Priprema

Istopite maslac na laganoj vatri i ostavite ga da se malo prohladi.

U jednoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: brašno, sol, cimet, kakao, prašak za pecivo.

U drugoj zdjeli mikserom zamutite jaja dok ne postanu pjenasta. Dodajte šećer ili med, vaniliju, mlijeko i otopljeni i ohlađeni maslac i opet izmiješajte.

Suhe sastojke dodajte u mokre i sve lijepo izmiješajte dok ne nastane jednolična struktura. Na kraju dodajte nasjeckane komadiće čokolade.

Obložite lim za pečenje papirom za pečenje i zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Dok se pećnica grije, pripremite kremu od sira i bundeve: pomiješajte mascarpone, šećer u prahu, ekstrakt vanilije i začine, dodajte pire od bundeve i sve mikserom sjedinite u jednoličnu, kremastu smjesu.

Na papir za pečenje ravnomjerno rasporedite smjesu za browniese, a na nju stavite smjesu sira i bundeve. Vilicom malo izmiješajte gornji i donji dio, tako da nastanu lijepe šare na kolaču.

U prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva pecite kolač oko 35 minuta.

Može se posluživati i topao i hladan!

Fotografije: Strawberry soup

[print_link]

blog bundeva jesen jesenski recepti mascarpone mascarpone sir recept dana sezonski recepti slatki recept strawberry soup tihana lohinski 2017-11-18
Tags blog bundeva jesen jesenski recepti mascarpone mascarpone sir recept dana sezonski recepti slatki recept strawberry soup tihana lohinski

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Tiramisu-slojevita talijanska slastica

Sljedeći članak :

Master-class Čokoladne bajke

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!