• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Božićna drvca cupcakesi

Božićna drvca cupcakesi

Slatkopedija 02 pro 2017 Recept dana Leave a comment

Na blogu Happiness is homemade autorice Emine Horvat može se naći puno ideja za dekoraciju božićnih slastica, a mi danas s vama dijelimo recept za ove preslatke cupcakese u obliku božićnog drvca.

Sastojci
Cupcakesi
  • 4 jaja
  • 3 šalice ulja
  • 6 šalica brašna
  • 5 šalica šećera
  • 1 šalica kakaa
  • 3 šalice vode
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
Punjenje
  • nutella (ili lino lada prema želji)
Dekoracija
  • slatko vrhnje ili šlag
  • zelena i smeđa boja u prahu ili gelu
  • šareni dekorativni posipi (za kuglice kojima ćemo okititi božićna drvca)
Priprema
Cupcakesi

Odvojite žutanjke od bjelanjaka pa bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg.

Žutanjcima dodajte šećer pa ih izmiksajte tako da dobijete pjenastu smjesu. Snijeg lagano umiješajte u smjesu žutanjaka i šećera. Dodajte ulje, vodu i vanilin šećer pa miksanjem povežite sve sastojke. Za kraj dodajte kakao, brašno i prašak za pecivo pa promiješajte žlicom. Uvijek kad dodajete kakao možete dodati još jednu do dvije žlice vode.

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Kalup za muffine namastite ili umetnite košarice za muffine a ako koristite silikonski kalup, ne trebate ga mastiti. Napunite kalup smjesom za muffine i na vrh stavite žličicu nutelle. Prema želji, nutellu možete zamijeniti i lino ladom ili kockicom čokolade.

Kalup stavite u pećnicu i pecite kolačiće nekih 10-tak do 15 minuta (provjeravajte čačkalicom – muffini su gotovi kad čačkalica izađe čista iz biskvita).

Gotove muffine izvadite iz pećnice i ostavite da se tako hlade nekoliko minuta a onda ih izvadite iz kalupa. Ohladite ih u potpunosti prije dekoriranja.

Dekoriranje

Za dekoriranje će vam trebati slatko vrhnje ili šlag, ovisi što više volite.

Šlag pripremite prema uputi s vrećice (s mlijekom), a koristite li slatko vrhnje samo ga izmiksajte s tim da pripazite da ga ne premiksate jer se neće moći lijepo oblikovati.

Slatko vrhnje odnosno šlag obojite u zeleno jestivom bojom u prahu ili gelu.  Ja sam osim zelene dodala i malo smeđe boje da dobijem ljepšu zelenu nijansu.

Potom napunite špricu za dekoriranje ili slastičarsku vrećicu, stavite zvjezdasti nastavak (ili onaj za izradu ruža) i kružnim nanošenjem smjese na muffin formirajte božićna drvca – i više je nego jednostavno. Igrajte se i kreirajte različite oblike, ni jedno drvce nije identično, stoga stvarajte bez ograničenja i uživajte u onome što nastaje pred vama… slatka šuma jelki…

Za kraj još okitite božićna drvca kuglicama odnosno posipajte kolačiće šarenim dekorativnim posipom koji će imitirati kuglice.

Prema želji, da vaši kolačići izgledaju poput malih poklončića, dodajte mašnicu na dno cupcakesa da zaokružite priču i možete ih ponosno darivati.

Još ideja za božićna drvca…

Imate li dekorativni posip u obliku zvjezdica možete na vrh svojih božićnih drvca staviti i po jednu zvijezdu, baš kao što to radimo s pravim jelkama u svojim domovima.

Božićna drvca možete napraviti i pomoću korneta za sladoled. Odrežite vrh korneta, velik ovisno o tome koliko visoko božićno drvce želite, stavite i lagano utisnite kornet u ohlađeni muffin pa ga “presvucite” zelenim slatkim vrhnjem. I evo borića. Dalje ga opet ukrašavate kako god želite i čime god želite.

Fotografije: Happiness is homemade

[print_link]

blog božićne slastice božićni kolači božićni recepti cupcakesi dekoracije emina horvat happiness is homemade recept dana slatki recept 2017-12-02
Tags blog božićne slastice božićni kolači božićni recepti cupcakesi dekoracije emina horvat happiness is homemade recept dana slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Dubrovački zimski festival

Sljedeći članak :

Vanilin kiflice

Povezani članci

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Slatkopedija 29 ruj 2023
Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!