Blueberry Haven

Krema od bijele čokolade i mascarpone sira svoj je idealni par našla u sirupu od borovnica zahvaljujući Nikolini Jagić s bloga Nikolina’s Kitchen koja ih je spojila u ovom ukusnom desertu u čaši.

Sastojci
(za 8 porcija)
Sirup od borovnica
  • 300 g borovnica (svježih ili smrznutih)
  • iscijeđen sok od ½ limuna ili limete
  • 1 vanilin šećer
  • 2 ili više žlica šećera (ovisi o slatkoći borovnica)
Krema od bijele čokolade
  • 500 ml mliječnog vrhnja za šlag (ohlađenog)
  • 500 g mascarpone sira
  • 200 g krem sira
  • 2-3 žlice šećera u prahu
  • 1 mala žlica ekstrakta vanilije
  • 200 g bijele čokolade
Priprema
Sirup od borovnica

Sve sastojke stavite u mali lonac i kuhajte oko 10 minuta dok se šećer skroz otopi i lijepo zgusne u sirup. (Nema potrebe miksati, borovnice skroz omekšaju). Stavite u hladnjak da se ohladi.

Krema od bijele čokolade

U jednoj posudi miksajte ohlađeno vrhnje za šlag dok ne postane čvrsto.

U drugu posudu stavite mascarpone, krem sir, šećer i vaniliju te miksajte dok se sve lijepo ne sjedini. Bijelu čokoladu otopite (najbolje u mikrovalnoj ili na pari) i mlaku ju sjedinite sa smjesom od mascarpone sira. Sada opet miksajte i sve dobro pomiješajte s vrhnjem za šlag. U čaše stavljajte naizmjenično kremu od bijele čokolade i po malo sirupa od borovnice.

Ukrasiti možete s mljevenim lješnjacima i svježim borovnicama.

Napomena

Neka vam svi sastojci osim čokolade budu hladni.

Nakon što sve složite u čaše ubacite još malo u hladnjak ili zamrzivač da se sve dobro ohladi prije posluživanja.

Fotografija: Nikolina’s Kitchen

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.