• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Što duže stoje, to su bolji: isprobajte recept za ove bezglutenske keksiće

Što duže stoje, to su bolji: isprobajte recept za ove bezglutenske keksiće

Slatkopedija 26 sij 2022 Recepti Komentari isključeni za Što duže stoje, to su bolji: isprobajte recept za ove bezglutenske keksiće

Na blogu Daj kolačić autorice Lorene Mihelčić pronašli smo recept za divne bezglutenske keksiće koji stajanjem postaju samo – bolji.

Sastojci
  • 70 g bjelanjaka
  • prstohvat soli
  • 125 g sitnijeg kristal šećera
  • 182 g finog bademovog brašna
  • sitno ribana limunova korica
  • 20 g glukoze ili blagog meda
  • 50 g sušenih brusnica (grožđica ili trešanja)
  • par kapi ekstrakta badema (opcionalno)
I još
  • 60 g bjelanjaka
  • 170 g bademovih listića
  • šećer u prahu
Priprema

U veću posudu stavite bjelanjke i prstohvat soli i krenite miksati. Kada se zapjene, dodajte polovicu kristal šećera u tri navrata. Dalje miksajte dok ne dobijete meki snijeg (pazite da doista ne bude krut i čvrst!), pa dodajte pomiješanu smjesu od bademovog brašna, ostatka šećera, limunove korice i glukoze. Pomoću silikonske špatule kružnim pokretima ukomponirajte sve sastojke te na kraju dodajte sušeno voće.

Dobivenu smjesu pokrijte prijanjajućom folijom tik uz površinu te ostavite pola sata u hladnjaku.

Slaganje

U čistu zdjelicu stavite 60 g bjelanjaka i izmiješajte vilicom kratko samo da malo razbijete teksturu, a bjelanjci postanu više tekući. U drugu zdjelicu uspite bademove listiće.

Od smjese vadite željenu količinu i dlanovima oblikujte kuglice. Ja sam nakon ove faze stavila kratko u zamrzivač da mi je lakše rukovati s njima, no nije nužno. Najprije svaku kuglicu obložite bjelanjkom, pa ju odmah stavite u bademe. Obložite ju sa svih strana i lagano stisnite da se listići fiksiraju. Slažite na lim od pećnice s laganim razmakom i stavite peći na 180 stupnjeva oko 13 minuta, a možda i duže ovisno o snazi vaše pećnice. Listići bi trebali dobiti laganu zlatnu boju, tada znate da su gotovi.

Ohlađene kekse pospite šećerom u prahu.

Ova vrsta keksića je bolja što duže stoji jer se okusi ljepše prožmu, a unutrašnjost ostaje meka i sočna.

Fotografije: Daj kolačić

bademi bezglutenski keksići blog daj kolačić lorena mihelčić recept dana slatki recept 2022-01-26
Tags bademi bezglutenski keksići blog daj kolačić lorena mihelčić recept dana slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

U Zagrebu traže degustatora palačinka: evo kako da dobijete angažman iz snova

Sljedeći članak :

Vanilija, svinjetina i čili: sladoled samo za najhrabrije

Povezani članci

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatkopedija 29 svi 2023
Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Slatkopedija 25 svi 2023
Za slađi utorak: pripremite ledene kocke s jagodama

Za slađi utorak: pripremite ledene kocke s jagodama

Slatkopedija 23 svi 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!