• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Baklava s mekim sirom: evo kako je pripremiti

Baklava s mekim sirom: evo kako je pripremiti

Slatkopedija 01 kol 2022 Recepti Komentari isključeni za Baklava s mekim sirom: evo kako je pripremiti

Baklavu s mekim sirom odlučila je pripremiti Irena Gavran s bloga Pregacha, a mi danas s vama dijelimo ovaj njezin recept.

Sastojci
  • 1 paket kora za savijače
  • 350 g maslaca
Nadjev
  • 200 g oraha
  • 150 g lješnjaka
  • 150 g običnog keksa s maslacem (petit, digestive, keks s maslacem)
  • 5 vrećica vanilin šećera
Sirup
  • 600 ml vode
  • 600 g šećera
  • 1 bio limun
I još
  • brie sir
Priprema
Sirup

Prvo napravite sirup da se ohladi dok radite baklavu. Pomiješajte vodu, šećer i dodajte limun izrezan na šnitice. Neka proključa pa ostavite na lagano da krčka još 15 – 20 minuta, dok se ne napravi sirup. Ohladite ga u potpunosti jer ja podlijevam vruću baklavu.

Nadjev

Orahe, lješnjak i keks sameljite. Pomiješajte s vanilin šećerom i ostavite sa strane.

Maslac otopite.

Ja sam kupila u Lidlu kore za saviječe. One imaju 13 listova koje sam izrezala u kružnice veličine kalupa (30 cm), a ostatke sam pažljivo izrezivala i slagala u unutarnji dio baklave, jer sam htjela baklavu od 20 listova.

Dno kalupa sam premazala maslacem pa slagala 5 kora (svaku premažem maslacem i to uzmem 2 čitave, pa dvije iskrojim od ostataka i još jedna čitava).

Zatim pospem sa trećinom smjese od oraha, lješnjaka i keksa. Ponovila sam 5 kora premazanih maslacem pa trećinu nadjeva. Opet 5 kora premazanih maslacem, zadnja trećina nadjeva, pa poslažem brie koji sam ogulila od kore i narezala na sitne tanke dijelove. Pa složila zadnjih 5 kora koje sam premazala maslacem. Jedino zadnju kori ne premazujem. Izrezala sam baklavu na rombove, pekla na 180 stupnjeva 40 – 50 minuta.

Tako vruću baklavu sam prelila s 2/3 sirupa, pa kad je upilo sve fino, prelila sam ju ostatkom.

Fotografije: Pregacha

baklava blog irena gavran meki sir pregacha recept dana slatki recept 2022-08-01
Tags baklava blog irena gavran meki sir pregacha recept dana slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Toblerone predstavio novo, zlatno izdanje: i cijena opravdava zlatni sjaj

Sljedeći članak :

Ljubitelji marakuje, imamo recept za vas: oduševit će vas ove fantastične kocke

Povezani članci

Nesvakidašnji kolač s jagodama koji morate isprobati: recept donosi Natalija Milodanović

Nesvakidašnji kolač s jagodama koji morate isprobati: recept donosi Natalija Milodanović

Slatkopedija 31 svi 2023
Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatkopedija 29 svi 2023
Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Slatkopedija 25 svi 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!