• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Bakina sladoled torta

Bakina sladoled torta

Slatkopedija 16 ruj 2017 Recept dana Leave a comment

Dragana Pušica s bloga Moje grne – recepti za dušu poslala nam je recept za bakinu sladoled tortu, za koju kaže da se u njezinoj obitelji pripremala za sve veće proslave.

Sastojci
Kore
  • 9 bjelanjaka
  • 9 žlica šećera
  • 9 žlica brašna
Fil
  • 9 žumanjaka
  • 300 g šećera u prahu
  • 10 vrećica vanillin šećera
  • 300 g maslaca
I još
  • mlijeko za namakanje kora
  • jagode za ukrašavanje
Priprema

Potrebno je pripremiti tri kore.

Umutiti dobro mikserom 3 bjelanjka pa kada postanu pjenasta dodati tri žlice šećera, dobro umutiti i na kraju lagano umiješati tri žlice brašna. U okrugli kalup 24 cm staviti papir za pečenje i sipati umućenu masu. Po potrebi izravnati i peći u pećnici zagrijanoj na 180⁰C nekih 15 minuta. Najbolje je provjeriti čačkalicom je li kora pečena. Pečenu koru izvaditi, ostaviti par minuta da se prohladi pa je izvaditi iz kalupa i staviti na pladanj po kojemu je prethodno posut kristal šećer. Ponoviti postupak pripreme i pečenja i za druge dvije kore. Pečene kore ostaviti da se dobro ohlade.

Pripremiti fil.

Maslac pjenasto umutiti mikserom s vanillin šećerom. U lončić staviti vodu pa ga staviti na štednjak da voda provri. Za to vrijeme, u posebnu posudu staviti žumanjke i šećer pa mutiti mikserom. Kada voda provri, posudu sa žumancima staviti preko nje i na pari mutiti žumanjke bez prestanka 15-20 minuta dok se fil lijepo ne umuti i postane kremast. Umućena žumanca sjediniti mikserom s prethodno umućenim maslacem i ostaviti da fil odstoji u frižideru tri sata. Ohlađeni fil podijeliti na tri dijela.

U okrugli kalup uliti mlijeko i svaku koru dobro natopiti sa obje strane hladnim mlijekom. Slobodno pustite da dobro upije, ali je onda i dobro ocijediti prije filovanja i nanošenja na pladanj. Prvu koru staviti na pladanj i premazati filom, preko staviti drugu, natopljenu koru i premazati filom, i na kraju treću koru i ostatak fila. Sa strane tortu ukrasiti sjeckanim, svježim jagodama. Ostaviti da se dobro ohladi i stegne u frižideru prije sječenja, najbolje preko noći.

Napomena

Jaja moraju biti sobne temperature, najbolje je izvaditi ih iz hladnjaka dan ranije. Tortu možete filovati u kalupu za pečenje s obručem, a sutradan je pažljivo prenijeti na pladanj i ukrasiti.

Fotografija: Moje grne – recepti za dušu

[print_link]

blog dragana pušica jagode ljetni recepti ljeto moje grne recept dana recepti za dušu sezonski re sladoled sladoled torta slatki recept torta 2017-09-16
Tags blog dragana pušica jagode ljetni recepti ljeto moje grne recept dana recepti za dušu sezonski re sladoled sladoled torta slatki recept torta

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Poznati vodič Gault&Millau ocjenjivat će hrvatske slastičarnice

Sljedeći članak :

Muzej posvećen umjetnosti izrade talijanskog sladoleda

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!