• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Babine londonske štangle (šipke)

Babine londonske štangle (šipke)

Slatkopedija 05 ruj 2017 Recept dana Leave a comment

Jučer smo na našem portalu objavili veliki intervju s Draganom Pušicom, autoricom poznatog bloga Moje Grne – Recepti za dušu, a danas vam donosimo njezin recept za babine londonske štangle (šipke).

Sastojci
  • 160 g svinjske masti
  • 3 jaja
  • 500 g šećera
  • 300 g brašna
  • 100 ml mlijeka
  • 5-6 žlica pekmeza od breskve ili marelice
  • 50 ml soka od limuna
  • naribanu korica limuna
Priprema

Pjenasto umutiti mast s 250 g šećera pa dodati 1 cijelo jaje i 2 žumanca, mlijeko, naribanu limunovu koricu i brašno pa sve lijepo sjediniti. Lim za pečenje dimenzija približno 20x30cm podmazati i pobrašniti pa uliti umućenu masu. Peći u pećnici zagrijanoj na 200⁰C 20 minuta. U međuvremenu, umutiti čvrst šaum (kao za puslicu) od bjelanca, 250 g šećera i sokom od limuna. Pečenu koru izvaditi iz pećnice, premazati pekmezom i pripremljenim šuamom, pa vratiti još 15 minuta u pećnicu da se dopeče. Pečeni kolač izvaditi iz pećnice, ostaviti da se skroz ohladi i sjeći na željene kocke.

Fotografija: Moje Grne – Recepti za dušu

[print_link]

blog dragana pušica limun londoneri londonske štangle moje grne pekmez od breskve pekmez od marelice recepti za dušu 2017-09-05
Tags blog dragana pušica limun londoneri londonske štangle moje grne pekmez od breskve pekmez od marelice recepti za dušu

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Goji bobice – najmoćnija biljka na svijetu

Sljedeći članak :

„Hrvatska Veganmania“ – jubilarni deseti ZeGeVege festival

Povezani članci

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Slatkopedija 29 ruj 2023
Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!