• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023 Recept dana, Slatki recepti Komentari isključeni za Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s bloga Tirkizna donosi nam recept za tortu s bademima, bijelom čokoladom, marcipanom i marelicama, odličnu za uživanje u okusu zadnjih ovogodišnjih plodova marelice.

Sastojci

Biskvit
  • 115 g bjelanjaka
  • 80 g šećera
  • 70 g mljevenih badema
  • 25 g brašna
Krema
  • 150 g bijele čokolade
  • 70 g marcipana
  • 300 g mascarpone sira
  • 200 ml slatkog vrhnja
Karamelizirane marelice
  • 500 g marelica
  • 2 vanillin šećera
  • grančica lavande

Priprema

Biskvit

Upalite pećnicu na 180 stupnjeva te pripremite kalup promjera 20 cm i obložite ga papirom za pečenje. Zatim miksajte bjelanke te čim se počnu pjeniti dodajte malo po malo šećera. U čvrsti snijeg špatulom lagano umiješajte mljevene bademe i brašno. Dobivenu smjesu ulijte u kalup, poravnajte i stavite u pećnicu na 15 do 18 minuta, dok biskvit ne dobije zlatno žutu boju. Izvadite ga iz pećnice te ohladite.

Krema

Otopite čokoladu na pari pa u nju dodajte marcipan i dobro izradite da dobijete homogenu smjesu. Smjesi dodajte žlicu po žlicu mascarpone sira dok se sve lijepo ne sjedini. Od slatkog vrhnja napravite čvrsti snijeg pa dodajte žlicu po žlicu u prethodnu smjesu. Kalup obložite acetatnom folijom (ako ju imate) pa na biskvit dodajte kremu. Poravnajte i stavite u hladnjak na barem dva sata prije nego posložite marelice na kremu.

Karamelizirane marelice

Marelicama ogulite kožu, prerežite ih na pola, odstranite košticu i izrežite svaku polovicu na tanke kriške (ne pretanke jer će se raspasti). Stavite marelice u lončić, dodajte vanilin šećer i grančicu lavande. Kuhajte na laganoj vatri dok marelice ne omekšaju, ohladite i maknite lavandu. Ohlađene kriške marelice posložite po vrhu stisnute kreme pa ostavite u hladnjaku preko noći da se torta u potpunosti stisne.

Fotografija: Tirkizna

ana raguž blog marelice recept dana slatki recept tirkizna torta 2023-09-07
Tags ana raguž blog marelice recept dana slatki recept tirkizna torta

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Noviteti na najvećem sajmu čokolade: Salon du Chocolat otvara nova područja te obnavlja Escape Japon

Sljedeći članak :

Kobna slastica: Slovenku gibanica koštala života

Povezani članci

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Zasladite ljetne zabave: pripremite tortice od limuna i borovnica

Zasladite ljetne zabave: pripremite tortice od limuna i borovnica

Slatkopedija 24 lip 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!