• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Iz naše redakcije» Recept tjedna»Američke palačinke

Američke palačinke

Kate Bošković 22 lis 2017 Recept tjedna Leave a comment

Sigurni smo da ste već primijetili da je naša urednica velika ljubiteljica Nutelle, a danas ju je iskoristila kao odlično punjenje za američke palačinke.

Sastojci
Palačinke
  • 200 g mekog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 50 g maslaca
  • 2 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 300 ml mlijeka
  • malo soli
Punjenje
  • Nutella (količina po želji)
I još
  • mljeveni lješnjaci za posipanje
Priprema

U jednoj posudi pomiješajte suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo i sol).

Odvojite žumanjke i bjelanjke. Žumanjcima dodajte šećer i vanilin šećer pa miksajte dok ne dobijete pjenastu, svijetlu kremu. Maslac iskidajte na male komadiće pa postepeno dodajte smjesi od žumanjaka, neprestano miješajući mikserom. U dobivenu smjesu dodajte mlijeko i dobro izmiješajte.

Zatim postepeno dodajte suhe sastojke, miješajući pjenjačom.

Bjelanjke miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg, a zatim ih, polagano miješajući pjenjačom, postepeno dodajte žumanjcima. Miješajte dok se sastojci ne sjedine. Dobit ćete smjesu koja je gušća od smjese za obične palačinke.

Na tavi za palačinke zagrijte malo ulja. Kada se ulje zagrijalo, na tavu stavite smjesu za palačinke. Pecite na srednje jakoj vatri dok ne pojave mjehurići, a zatim okrenite palačinku i pecite još 1-2.

Tanjur na koji ćete slagati palačinke malo ugrijte u mikrovalnoj pa na njega stavite palačinku i prekrijte je kuhinjskim papirom da se ne bi ohladila.

Kada su palačinke pečene, stavite jednu na tanjur na kojemu ćete ih servirati te je premažite tankim slojem Nutelle i prekrijte drugom palačinkom. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve palačinke te završite slojem Nutelle na vrhu.

Namazane palačinke pospite mljevenim lješnjacima i servirajte.

Fotografije: Kate Bošković

[print_link]

američke palačinke kate bošković lješnjaci nutella palačinke recept tjedna slatki recept svjetske slastice 2017-10-22
Tags američke palačinke kate bošković lješnjaci nutella palačinke recept tjedna slatki recept svjetske slastice

Autori

napisala : Kate Bošković
Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.
Prethodni članak :

Svjetsko prvenstvo u slastičarstvu

Sljedeći članak :

Anja Bajt: „Postoji nešto neizmjerno pozitivno u kolačima“

Povezani članci

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Kate Bošković 21 ožu 2021
Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Kate Bošković 21 velj 2021
Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Kate Bošković 07 velj 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!