• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Novosti»Akcija #recimoimhvala – Žakline Troskot: „Uvijek je iznova lijep osjećaj izrađivati svadbene torte“

Akcija #recimoimhvala – Žakline Troskot: „Uvijek je iznova lijep osjećaj izrađivati svadbene torte“

Mirjana Bošković Smrekar 27 tra 2020 Novosti Leave a comment

Neke od slatičarnica koje su se priključile našoj akciji #recimoimhvala imali ste priliku ovih dana upoznati kroz priče na našem portalu, a danas vam donosimo i priču o poznatoj zagrebačkoj slastičarnici Amélie.

Slastičarnica Amélie svoja je vrata otvorila 2010., a njezina je vlasnica Žakline Troskot, iako kao mala nije maštala o slastičarnici, u cijelu priču krenula s velikom željom, no bez velikih novčanih mogućnosti. Od početnog malog prostora u kojem je radila sama, danas radi u kuhinji od 400 m2 s brojnim zaposlenicima. Godišnje izrade otprilike 150 svadbenih torti, a u sjećanje su joj se urezale situacije prevrtanja torti zbog koji je morala cijeli posao odraditi ispočetka. Kakve okuse i dekoracije biraju mladenci te zašto su odlučili sudjelovat u našoj akciji otkrila nam je u kratkom razgovoru.

Od kada postoji vaša slastičarnica i kako je krenula vaša slatka priča?

Amélie sam otvorila u lipnju 2010. godine – što znači da ove godine slavimo 10 godina. Ne mogu reći da sam kao mala curica maštala imati svoju slastičarnicu, ali malo po malo sam se zaljubljivala u kulinarstvo, na kraju je to završilo na slastičarstvu. Krenula sam grlom u jagode s velikom željom, vizijom, bez nekih velikih novčanih mogućnosti. Radila sam po 24 sata na dan, ali doslovno, kako bi nadoknadila nedostatak sredstava da nekoga zaposlim. Noću sam pekla kolače, danju radila u prodaji, bila u nabavi, dostavi, doslovno sve. I tako je malo po malo sve krenulo. Od početne kuhinje od 25 m2, pa preko 80m2, do sadašnjih 400m2 iza koje stoji mnogo, mnogo rada, truda i nadasve odricanja.

Znate li otprilike broj svadbenih torti koje ste dosad pripremili?

Godišnje izradimo otprilike 150 torti.

Postoji li svadbena torta koja vam je posebno ostala u sjećanju i zašto?

Svaka svadbena torta ima svoju čar, i uvijek je iznova lijep osjećaj izrađivati svadbene torte i znaš da će netko u njoj uživati u jednom od svojih najsretnijih dana u životu i da si i sam nekako doprinosiš cijeloj toj čaroliji. Iako mi na kraju više ostanu u sjećanju neke stresne situacije vezane za svadbene torte. Npr. kad se kod dostave u sedam navečer dogodi da se torta prevrne, pa moraš do 23 h napraviti kompletno cijelu tortu iznova, dekoraciju, sve. E, to se zove adrenalin. Hvala Bogu nije se često događalo, ali dovoljno da nikada ne zaboravim.

Kakve svadbene torte mladenci najčešće biraju – o kojim okusima se radi, dekoracijama…?

Najčešće se biraju neki klasični okusi. Kod nas je to Mousse au chocolat i naša Amelie torta, to su obično te dvije kombinacije koje se najčešće uzimaju. A što se tiče dekoracija, čini mi se da u zadnje vrijeme prevladava minimalizam, bijelo, neki cvijet, vrpca i to je to.

Zašto ste se odlučili pridružiti našoj akciji #recimoimhvala i što biste poručili mladenkama kojima ćete darovati tortu/e?

Mislim da smo sad u situaciji kad svi moramo dati onaj mali doprinos više kako bi se svi skupa povezali, jedni drugima pomogli i na koncu i usrećili. Svima nam takvih osjećaja treba trenutno više nego ikad.

Fotografije: Amelie

akcija amelie recimo im hvala slastičarnica slatke vijesti svadbena torta zagreb 2020-04-27
Tags akcija amelie recimo im hvala slastičarnica slatke vijesti svadbena torta zagreb

Autori

napisala : Mirjana Bošković Smrekar
Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.
Prethodni članak :

Beze rolada s jagodama i kremom od vanilije

Sljedeći članak :

Čoko-naranča cupcakesi

Povezani članci

Povratak Oreo Cotton Candy keksića: evo kad se vraćaju na police trgovina

Povratak Oreo Cotton Candy keksića: evo kad se vraćaju na police trgovina

Mirjana Bošković Smrekar 03 lip 2023
Ovaj vikend se družimo na Festivalu igračaka

Ovaj vikend se družimo na Festivalu igračaka

Kate Bošković 03 lip 2023
„Zlatne trešnje“: cijena za kilogram sežu do neba

„Zlatne trešnje“: cijena za kilogram sežu do neba

Mirjana Bošković Smrekar 31 svi 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!