Akcija #recimoimhvala: najvažniji dan zagrebačkim mladenkama iz hitnih službi zasladit će i tim M&M slastičarnice

Nakon Macaronsa, još se jedna zagrebačka slastičarnica pridružila našoj akciji #recimoimhvala – riječ je o slastičarnici M&M, koju vam predstavljamo u nastavku ovog teksta.

Poznata zagrebačka obiteljska slastičarnica M&M svoju je slatku priču započela davne 1992. godine. Udruženje znanja i vještina obitelji Dumančić i poznate slastičarke Elenore Rekeče već dugi niz godine uveseljava stanovnike Rudeša i njihove goste, a ove će godine zasladiti i jedan od najljepših dana u životu zagrebačkih djelatnica hitnih službi darujući im svadbenu tortu jer je upravo M&M još jedna od niza slastičarnica koje su se priključile našoj akciji #recimoimhvala koja traje do kraja ove godine.

U skoro 30 godina postojanja napravili su preko 10.000 svadbenih torti, a jedna im je ostala u posebnom sjećanju: „Bila je rađena identičnog izgleda kao za vjenčanje Melanije i Donalda Trumpa. Morali smo napraviti preko 2.000 ruža jer je torta bila za 400 uzvanika.“

U ponudi imaju više od 100 kolača i design torti različitih tema – od superjunaka i bajki preko proljeća te zimskih torti do Milke i knjiga. Premda izbor torte naravno ovisi o ukusu mladenaca, ipak se „najčešće biraju torte laganog okusa parfe“. Što se dekoracije tiče, najpoželjnije su jednostavnije naked torte, s minimalnim decentnim ukrasima poput jedne velike ruže.

Našoj akciji #recimoimhvala pridružili su se iz zahvalnosti prema svim djelatnicima hitnih službi koji u ovom teškom razdoblju rade korak više i „nesebično daju svoje stručno znanje, radeći prekovremeno, dajući sve od sebe kako bi spasili što više života, zato i mi trebamo pokazati svoju ljudskost i srčanost te im zahvaliti kako možemo.“

Fotografije: M&M slastičarnica

Lorena Grubišić
Lorena Grubišić

Nakon stjecanja diplome iz odnosa s javnošću, Lorena je svoju zagrebačku adresu zamijenila raznim europskim pa je tako iskusila kakav je život u Irskoj i Španjolskoj. Danas ponovno živi u rodnom Šibeniku, a osim u putovanjima i upoznavanju drugih običaja i kultura, uživa i u pravljenju ukusnih slastica i pisanju o istima.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.