Akcija #recimoimhvala: Kristina Sardelić iz Moje Nadaline zasladit će vjenčanje korčulanskim mladencima

I na otoku Korčuli ove će godine biti slatkog vjenčanja – jednoj mladenki iz hitnih službi dan iz snova zasladit će torta koju će posebno za ovu priliku pripremiti Kristina Sardelić iz obrta za proizvodnju torti Moja Nadalina.  

Prije gotovo točno četiri godine i službeno je započela slatka priča Kristine Sardelić, slastičarke o čijoj smo kreativnost već pisali. Naime, tada je u Blatu na Korčuli otvorila obrt za proizvodnju slastica Moja Nadalina i na taj način ostvarila svoj slatki san. No, njezina ljubav prema slasticama traje već puno desetljeće – naime, još je 2010. shvatila da uživa u pravljenju kolača i torti i da ima, kako ona kaže, negdje u njoj malo kreativnosti koju je trebalo nekako upotrijebiti. Prvotno uživanje u ispunjavanju slatkih želja njezine rodbine i prijatelja potaknulo ju je na to da svoj hobi pretvori u posao. „I tako je bilo, malo muke, birokracije, gradnje, stresa i nastala je ta Moja Nadalina, i da moja je..“ – ponosno opisuje svoje prve slatke korake Kristina Sardelić.

U te četiri godine službenog postojanja izradila je preko 150 svadbenih torti – bilo ih je toliko, kaže Kristina, da točnu brojku niti ne zna. Ipak, bez obzira na to koliko ih je, svaka svadbena torta posebna je na svoj način i niti jednu Kristina ne bi mogla izdvojiti jer su sve, kako ona kaže, njezina mala remek djela i svaka ima jedan maleni dio njezinog života (obično dana i neprospavanih noći) u sebi.

„Mladenci imaju svoje ideje kakvu tortu žele, razne kombinacije, dekoracije, a ja sam tu da ispunjavam bilo kakve njihove želje i to radim s užitkom.“ – kaže nam Kristina, navodeći pritom da se od okusa uglavnom biraju klasični okusi poput čokolade, Nutelle i bijele čokolade. Čokoladne torte su osobito popularne kad je u pitanju veliki broj uzvanika jer većina ljudi voli čokoladu pa time i čokoladne torte.

I na kraju, Kristina nam je otkrila što ju je motiviralo da se pridruži našoj akciji i zasladi vjenčanje mladenki iz hitnih službi koja će svoje sudbonosno da reći na Korčuli: „Žena sam i ja sam nekad bila mladenka, i ja sam jednom planirala vjenčanje pa znam kako to stresno može biti, još pogotovo kad radiš već ionako stresan posao (medicina, vatrogasci, policija), a i znamo da vjenčanja danas iziskuju velike troškove, pa eto ako usrećim makar jedan novi bračni par bit ću jako sretna i zadovoljna. A poruka mladencima koji će dobiti svadbenu tortu od mene: ‘Čekam vas, tu sam kako bih ispunila vaše male slatke želje!’“

Fotografije: Kristina Sardelić

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.