Akcija #recimoimhvala: Anja Božičević: „Akcija portala Slatkopedija došla nam je kao dar s neba!“

Manje od dvadeset dana dijeli Anju Božičević, mladu medicinsku sestru koja radi u Pregradi, od izricanja sudbonosnog da svom kolegi Kristianu.

Priča medicinske sestre Anje Božičević započinje 2007. kada je prvi put obukla sestrinsku uniformu: „Odmah sam zavoljela svoje zanimanje i sve što s njime dolazi. Nakon završene srednje medicinske škole, upisala sam preddiplomski studij sestrinstva u Pregradi te nisam ni slutila da će mali gradić u Zagorju, za kojeg nikad prije nisam čula, svega nekoliko godina kasnije postati moj novi dom zauvijek.“ – priča Anja.

Svog  zaručnika Kristiana upoznala je 2011. dok je studirala, a da shvati da je to baš ono pravo trebalo joj je pune 3 godine. „Kristian i ja smo zajedno odstudirali svoje i onda se Kristian iz Pregrade zaposlio u Zagrebu, a Anja iz Zagreba se zaposlila u Pregradi, kao djelatnica Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko- zagorske županije.“ No, 2018. dolazi do preokreta. „ Strast koju sam ja osjećala prema svom poslu polako je prelazila na  Kristiana. Iako je  jako cijenio svoj posao i  kolege,  poželio je i sam iskusiti nepredvidivost koju donosi svaki dan na hitnoj. Odluka o njegovom zapošljavanju na hitnoj, u istom zavodu,  bila je teška. Sa sobom je nosila mogućnost   da ćemo raditi u suprotnim smjenama – što bi značilo da ćemo se viđati minimalno, ali i mogućnost da radimo zajedno u istoj ispostavi – što bi značilo da ćemo se viđati stalno. Niti jedna od tih opcija nije nam bila idealna, ali srećom su se okolnosti pogodile tako da radimo u različitim ispostavama.  Na taj način smo sačuvali naš  privatni život od poslovnog.“ – zaneseno priča Anja.

Prošle, 2019. godine, Anja i Kristian su se zaručili na Plitvičkim jezerima i započeli s planiranjem njihovog dana iz snova koji se trebao održati 15. svibnja 2020., ali im je Covid_19 pomrsio planove. Na sreću sve do tada dogovoreno uspjeli su prebaciti na novi datum. Svoje će sudbonosno da tako izreći krajem ovog mjeseca pred 150 uzvanika, no ono što im je, kad su sve ostalo isplanirali, ostalo visjeti u zraku je svadbena torta.  „Taman kad misliš da si sve riješio i zadovoljno to pričaš kolegama u noćnoj, odjednom te pitaju da pokažeš sliku svadbene torte… Torta?!?!?!?! Panika opet kreće, nemam tortu, a ne možeš imat svadbu bez torte! Kad ono, dar s neba –  portal Slatkopedija pokreće akciju #recimoimhvala. Tako hvatam zadnji vlak i moje hvala ne može uopće stati u ovaj tekst ako dobijem tortu. Da me poznajete bilo bi vam odmah jasno da mi nije toliko važno kako će izgledati, vjerujem da  ne mogu niti zamisliti toliko lijepu tortu, kako ju vješta ruka slastičara može napraviti, zato to prepuštam njima na izbor. Meni je bitno da je fina i pomalo luda pa bi voljela da svaki kat bude novi okus.“ – zaključuje Anja.

Fotografije: Anja Božićević

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.