U Zagrebu se bira najbolji hrvatski sladoled

Na Gelato Festival Challengeu šesnaest će se kandidata boriti za titulu najboljeg hrvatskog sladoleda, a pobjedom na natjecanju osiguravaju mjesto za sudjelovanje na Carpigiani International Dayu 2020.

U Zagrebu, u četvrtak, 4. travnja 2019., s početkom u 9 h će se održati Gelato Festival Challenge, u organizaciji Konding projekta d.o.o. i Carpigianija. Manifestacija je to na kojoj se slastičari natječu u izradi vlastitog sladoleda. Zadano vrijeme za izradu i dekoriranje je 30 minuta, a natjecatelji na raspolaganju imaju kompletnu radnu stanicu sa svom opremom.

Na ovom će natjecanju sudjelovati šesnaest kandidata, među kojima su i Krešo Gulija iz slastičarnice „Tri užitka“ u Zaboku, o čijem smo uspjehu osvajanja titule najboljeg europskog sladoleda po izboru novinara već pisali, Alisa Nenadić iz slastičarnice Dolce vita u Dubrovniku, koja je na prošlogodišnjem Gelato Festival Challengeu svojim sladoledom osvojila nagradu za najbolju strukturu, kao i natjecatelji iz raznih krajeva Lijepe Naše.

Nakon izrade sladoled predstavljaju stručnom žiriju u kojem će sjediti:  gastrokritičar Rene Bakalović, Robert Ripli iz Gastronomada, Marin Rendić iz restorana Bistro Apetit, Žakline Troskot iz slastičarnice Amélie, Marija Carić iz Kraša te Kate Bošković, urednica portala Slatkopedija, a pobjednik ovog natjecanja sudjelovat će na Carpigiani International Dayu 2020.

Proglašenje dobitnika održat će se u 17 h.

Fotografija: Pixabay

Plaćena objava

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.