Kristina Prgomet i Krešo Gulija rade najbolje sladolede u Hrvatskoj

U Splitu je održan  Gelato Festival Challenge, a pobjeda je otišla u ruke Kristine Prgomet, dok je najbolji u konkurenciji do trideset godina bio Krešo Gulija.

Pobjednica Gelato Festival Challengea održanog danas u Spaladium Areni u Splitu je Kristina Prgomet iz slastičarnice Bella Ice Cream, koja je sladoledom Spekulas Lemon osvojila stručni žiri te izborila sudjelovanje na finalu svjetskog prvenstva koje će se 2021. održati u Italiji. U kategoriji mladih sladoledara do trideset godina pobjedu je odnio Krešo Gulija iz slastičarnice Tri užitka čiji je sladoled Četiri užitka napravljen od badema i maka s preljevima od naranče, smokve i slatkog badema potvrdio kvalitetu njegovih sladoleda i odveo ga na europsko finale koje će se sljedeće godine održati u Firenzi.

Sladoled Četiri užitka

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno četrnaest sladoledara, a svojim su se sladoledom istaknuli i Alisa Nenadić iz slastičarnice Dolce Vita čiji je sladoled Domino osvojio nagradu za najbolju strukturu te Marijana Ercegović iz slastičarnice Cukarin Patisserie koja je svojim sladoledom Hurem pokazala najveću kreativnost.

U ime Carpigiani Universityja koji organizira ovo natjecanje na svjetskoj razini okupljenima se obratio Ethan Murphy, koji je istaknuo kako mu je osobito zadovoljstvo da je upravo festivalom u Splitu započela ova godina te da je uživao u izvrsnim okusima hrvatskih sladoleda.

Fotografije: Krešo Gulija

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.