U Splitu izbrana najbolja splitska torta

Povodom ovogodišnje Sudamje, u Splitu je održano  natjecanje  za najbolju splitsku tortu.

Natjecanje se održalo u sklopu projekta Naše slatkice-Kulinarska baština  čiji je cilj očuvanje  tradicije  te  uvrštavanje i vraćanje tradicionalnih slastica na jelovnike  ugostiteljskih objekata, ali i domova.

U žiriju su bile zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović, čelnica TZ Split Alijana Vukšić, nastavnica slastičarstva iz Turističko-ugostiteljske škole Cvita Lolić, slastičarka Tea Mamut, kuharice Marija Lulić i Sandra Šore te inicijatorica ovog događanja, Ivanka Luetić Boban.

Pozivu na ovo događanje odazvali su se Splićani i Splićanke, ali i slastičarnice i  restorani pa se tako pred žirijem našlo 20 torti. Žiri je odlučio da je pobjednica Stana Miletić koja je rekla: „Malo sam iznenađena, ali opet sam se nadala bar trećoj nagradi jer sam tortu radila s ljubavlju i iskustvom. Ona je originalna jer je u njoj sve tradicionalno. Sve je ekološki i to su sve proizvodi s mog imanja, tako sam je i ukrasila sa splitskim ružicama koje su jestive. Morate najprije raditi s ljubavlju da bi vam uspjelo, a morate i nešto znati.“

Drugo mjesto osvojila je Ivana Vlah, a treće Ilona Kirovskaja.

Fotografije: Ivanka Luetić Boban

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.