Natjecanje u izradi splitske torte u Đardinu

U Splitu će se, uoči dana zaštitnika ovoga grada, održati zanimljivo natjecanje s ciljem očuvanja tradicionalne torte od zaborava te uvrštavanja torte u gastronomsku ponudu restorana i slastičarnica.

Uoči blagdana svetog Dujma, u Splitu će se, 6. svibnja 2018., u 12 sati, u Đardinu, održati predstavljanje splitske torte, u sklopu projekta Naše slatkice.

Organizator ove manifestacije, javna ustanova RERA Splitsko-dalmatinske županije, u suorganizaciji s  Gradom Splitom i  Turističkom zajednicom grada Splita, predstavit će ovu tortu kao dio splitske kulinarske baštine što je zapravo i bit projekta Kulinarska baština. Osim očuvanja baštine, cilj je ovog projekta i uvrštavanje ove torte  u ponude u  restoranima, slastičarnicama i drugim mjestima na kojima se uživa u hrani.

U sklopu projekta održat će se i natjecanje za najbolju splitsku tortu, a žiri sastavljen od organizatora i stručnjaka, ocijeniti će i nagraditi tri najbolje torte. Novčane nagrade iznose 2000,00 kn za prvo mjesto, 1500,00 kn za drugo te 1000,00 kn za treće mjesto.

Danas je zadnji dan za prijavu na natjecanje koja se može izvršiti putem e-maila: info@rera.hr, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj mobitela: 095/8220-849. Nakon proglašenja najboljih torti, učenici Turističko ugostiteljske škole podijelit će torte  okupljenim posjetiteljima.

Cijelu manifestaciju popratit će i prigodni zabavni program.

Fotografija: Pixabay

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.