U porečkoj Turističko-ugostiteljskoj školi obrazuju buduće slastičare

Uz naglasak na praktičnu nastavu, učenici ove škole imaju mogućnost sudjelovanja na brojnim domaćim i inozemnim manifestacijama, sajmovima itd.

U Turističko-ugostiteljskoj školi Antona Štifanića u Poreču obrazuju se učenici za zanimanje slastičar u trogodišnjem trajanju.

Ova škola učenicima u obrazovnom smjeru slastičarstvo prvenstveno nudi praktičnu nastavu u velikim hotelskim kućama u kojima ih osposobljavaju vrsni slastičari te u nekoliko renomiranih slastičarskih obrta.

Osim redovitih strukovnih vježbi u školi, učenici sudjeluju i u različitim projektima, na natjecanjima i smotrama u Hrvatskoj i inozemstvu: Slatka Istra u Vižinadi, Porečki advent te Gara dei dolci u Novigradu. Tijekom godina učenici su dobili priliku predstaviti blagdanske slastice na manifestaciji Božić u Europi u Château-Chinonu (Francuska), u Budimpešti (Mađarska) i Diekirchu (Luksemburg).

Slastičarstvo kao struku ova škola promiče projektima Promocije zanimanja i jačanja kompetencija strukovnih škola za turizam Ministarstva turizma RH.

Fotografije: Turističko-ugostiteljska škola Poreč

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.