Dvadeset i prvi rođendan Kriških oblizeka u vatrenom izdanju

Svi koji žele sudjelovati na ovoj slatkoj manifestaciji, mogu ispeći slatku ili slanu slasticu i donirati ju te na taj način sudjelovati u natjecanju za najbolju slasticu.

U subotu, 15. rujna 2018., s početkom u 9 sati, održat će se Vatreni Kriški oblizeki, dvadeset i prvi po redu festival slastica Zagrebačke županije, na Trgu sv. Križa u Križu.

Ovaj je festival postao gospodarska manifestacija koja promiče tradiciju, poduzetništvo i obrte te ukazuje na mogućnosti ruralnog prostora i održive ekonomije.

Ovogodišnje je izdanje posvećeno vatrenim nogometašima koji su velikim radom i zalaganjem dosegli san svih dječaka, a zadatak slastičara jest da pronađu sastojak koji će slastici dati vatrenost.

Sudjelovati na manifestaciji mogu svi – za sudjelovanje je dovoljno ispeći slatku ili slanu slasticu i donirati ju, a svaki od sudionika na dar dobiva knjižicu recepata.

Sve donirane slastice prodaju se na samoj izložbi, a nagrade će pripasti onim slasticama koje budu najljepše i najukusnije, odnosno onim sudionicima koji budu najoriginalniji, najhrabriji i najkreativniji. Prijem slastica započinje u 9 sati, u prostoru Ville Noa, i vršit će se sve do 12 sati, kada započinje ocjenjivanje slastica.

Dodjela nagrada i priznanja, ali i raznolik i bogat zabavni program započinju u 17 sati.

Fotografije: Facebook stranica Kriški oblizeki

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.