Deseta Fešta od fruti u Kaldiru

U mjestu Kaldir, pokraj Motovuna, ove će se nedjelje održati Fešta od fruti na kojoj će posjetitelji moći isprobati brojne slastice koje će izrađivati članovi Udruge Kaldir, ali i kupiti proizvode lokalnih proizvođača, po simboličnim cijenama.

U nedjelju, 30. rujna 2018., održat će se deseta po redu Fešta od fruti, u organizaciji Udruge Kaldir, u Kaldiru kraj Motovuna. Ova je manifestacija kruna Kaldirskog placa od fruti, koji se održavao cijelo ljeto, a na kojem se moglo kupiti aktualno, svježe ubrano voće.

Na Fešti od fruti moći će se kupiti jabuke, ali i brojne voćne prerađevine kao što su sokovi, džemovi i slično. Posjetitelji će moći degustirati, ali i kupiti i proizvode lokalnih proizvođača, po prigodnim cijenama.

Udruga Kaldir na ovoj će manifestaciji za okupljene posjetitelje kuhati domaću miješanu marmeladu, peći palačinke, štrudle od jabuke, jabuke u pivskom tijestu te domaće njoke s krekami (šljivama).

Program započinje u 13 sati otvaranjem izložbe voćnih proizvoda, ali i dječjih radova na temu „Voće moga kraja“ u staroj školi. Organizatori su se posebno potrudili oko dječjeg programa pa će tako tijekom dana djeca imati radionicu „Moji fruti“, a Udruga Birikina će od 15 do 17 sati oslikavati lica.

Tijekom cijelog dana posjetitelji će moći uživati uz glazbu u živo, a u 19 sati počinje zabava uz Remix band.

Cjelodnevni se program odvija pod šatorom, a od automobila do mjesta manifestacije organiziran je poseban, besplatan prijevoz. Cijena ulaznice iznosi simboličnih 10 kuna, a djeca do 18 godina imaju besplatan ulaz.

Fotografije: Udruga Kaldir

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.