Sladoled voćna fantazija

Ovaj savršeni, osvježavajući sladoled pripremljen od raznih vrsta voća idealan je izbor za ove vruće ljetne dane, a vole ga i odrasli i djeca.

Sastojci
  • 1 velika šalica smrznutih jagoda
  • ½ ananasa
  • 2 kivija
  • ½ manga
  • 250 g borovnica
  • oko 7 dcl soka od ananasa
I još
  • plastične čaše (veličina 2 dcl)
  • štapići za sladoled
Priprema

Pripremite svježe voće (mango, kivi, ananas i borovnice) na način da mango, kivi i ananas očistite i izrežete na male komadiće, a borovnice operete pa svako voće stavite u posebnu vrećicu i u zamrzivač na barem tri sata.

Kada se voće zamrznulo, izvadite vrećice iz zamrzivača te pripremite šalicu zamrznutih jagoda i ostavite nekoliko minuta vani da se samo malo opuste.

Pripremite plastične čaše (mi smo dobili osam sladoleda).

U blender stavite jagode te im dodajte oko 1,5-2 dcl soka od ananasa pa sve dobro izmiksajte. Kada dobijete gustu, homogenu smjesu, završite miksanje i raspodijelite smjesu u čaše.

Zatim u blender stavite ananas i oko 1 dcl soka od ananasa pa ponovite postupak kao s jagodama. Gotovu smjesu od ananasa rasporedite u čaše preko jagode.

Izmiksajte kivi s oko 1 dcl soka od ananasa pa gotovu smjesu rasporedite preko smjese od ananasa.

Mangu dodajte oko 1-1,5 dcl soka od ananasa pa gotovu smjesu rasporedite preko smjese od kivija.

Na kraju u blender stavite borovnice i preostalu količinu soka od ananasa pa izmiksajte i rasporedite preko smjese od manga pa do vrha čaše.

Pripremljene čaše stavite na oko sat u zamrzivač. Kad se polagano počnu zamrzavati, izvadite iz zamrzivača, svakoj u sredinu ubodite štapić za sladoled i vratite na zamrzavanje još nekoliko sati.

Sladoled prije posluživanja izvadite iz zamrzivača te ukoliko ga ne možete izvaditi iz čaše, stavite ga na nekoliko sekunda ispod mlaza mlake vode, a zatim ga izvucite i poslužite.

Napomena

Količina soka od ananasa ovisi o količini voća – sami ćete najbolje procijeniti koliko vam je potrebno, važno je samo da smjesa bude gusta, a ne tekuća.

Vi naravno možete i drugačije rasporediti voće ili pak koristiti neko drugo voće.

Fotografije: Kate Bošković 

Ispis
Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.