• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Iz naše redakcije» Recept tjedna»Sladoled voćna fantazija

Sladoled voćna fantazija

Slatkopedija 29 srp 2018 Recept tjedna Leave a comment

Ovaj savršeni, osvježavajući sladoled pripremljen od raznih vrsta voća idealan je izbor za ove vruće ljetne dane, a vole ga i odrasli i djeca.

Sastojci
  • 1 velika šalica smrznutih jagoda
  • ½ ananasa
  • 2 kivija
  • ½ manga
  • 250 g borovnica
  • oko 7 dcl soka od ananasa
I još
  • plastične čaše (veličina 2 dcl)
  • štapići za sladoled
Priprema

Pripremite svježe voće (mango, kivi, ananas i borovnice) na način da mango, kivi i ananas očistite i izrežete na male komadiće, a borovnice operete pa svako voće stavite u posebnu vrećicu i u zamrzivač na barem tri sata.

Kada se voće zamrznulo, izvadite vrećice iz zamrzivača te pripremite šalicu zamrznutih jagoda i ostavite nekoliko minuta vani da se samo malo opuste.

Pripremite plastične čaše (mi smo dobili osam sladoleda).

U blender stavite jagode te im dodajte oko 1,5-2 dcl soka od ananasa pa sve dobro izmiksajte. Kada dobijete gustu, homogenu smjesu, završite miksanje i raspodijelite smjesu u čaše.

Zatim u blender stavite ananas i oko 1 dcl soka od ananasa pa ponovite postupak kao s jagodama. Gotovu smjesu od ananasa rasporedite u čaše preko jagode.

Izmiksajte kivi s oko 1 dcl soka od ananasa pa gotovu smjesu rasporedite preko smjese od ananasa.

Mangu dodajte oko 1-1,5 dcl soka od ananasa pa gotovu smjesu rasporedite preko smjese od kivija.

Na kraju u blender stavite borovnice i preostalu količinu soka od ananasa pa izmiksajte i rasporedite preko smjese od manga pa do vrha čaše.

Pripremljene čaše stavite na oko sat u zamrzivač. Kad se polagano počnu zamrzavati, izvadite iz zamrzivača, svakoj u sredinu ubodite štapić za sladoled i vratite na zamrzavanje još nekoliko sati.

Sladoled prije posluživanja izvadite iz zamrzivača te ukoliko ga ne možete izvaditi iz čaše, stavite ga na nekoliko sekunda ispod mlaza mlake vode, a zatim ga izvucite i poslužite.

Napomena

Količina soka od ananasa ovisi o količini voća – sami ćete najbolje procijeniti koliko vam je potrebno, važno je samo da smjesa bude gusta, a ne tekuća.

Vi naravno možete i drugačije rasporediti voće ili pak koristiti neko drugo voće.

Fotografije: Kate Bošković 

[print_link]

ananas borovnice jagode kivi mango recept tjedna sladoled sladoled na štapiću slatki recept voćni recepti voćni sladoled 2018-07-29
Tags ananas borovnice jagode kivi mango recept tjedna sladoled sladoled na štapiću slatki recept voćni recepti voćni sladoled

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

U Škotskoj proizveli sladoled od majoneze

Sljedeći članak :

Smoothie – zdravo osvježenje u čaši

Povezani članci

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Kate Bošković 21 ožu 2021
Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Kate Bošković 21 velj 2021
Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Kate Bošković 07 velj 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!