S Dominiqueom Anselom naučite sve o umjetnosti francuskih slastica

Polaznici ovog tečaja imat će ekskluzivnu priliku učiti o tajnama slastičarstva uz jedno od najvećih svjetskih slastičarskih imena današnjice – Dominiqueom Anselom.

Dominique Ansel, proslavljeni inovator i kreator slastice Cronut® za koju je osvojio James Beard Award, često nazivan i najboljim svjetskim slastičarom, održat će Masterclass o umjetnosti francuskih slastica.

Polaznike će naučiti sve o bitnim tehnikama za izradu savršenih slastica. Ovo je prvi on-line masterclass koji održava, a svoja će znanja polaznicima prenijeti kroz 17 lekcija, od lekcija o tijestima i punjenjima do onih o završnoj prezentaciji i dekoru.

Isto tako, moguće je preuzeti kuharicu a receptima, ponavljajućim lekcijama te dopunskim materijalima. Cijena svake pojedine lekcije iznosi $90, a može se uplatiti i godišnja cijena od $180 koja omogućuje pristup svim on-line tečajevima.

Lekcije se održavaju prema točno utvrđenom planu pa će tako polaznici u sklopu prve lekcije upoznati svojeg učitelja i njegov način rada. U drugoj će lekciji Dominique polaznicima predstaviti svoj put, od samih početaka, preko osvajanja Michelinove zvjezdice sve do otvaranja vlastite pekarnice. Treća lekcija donosi upute za izradu Madelainesa. Od četvrte do osme lekcije uči se o voćnim tartovima, pripremi njihove baze, punjenja te završnog izgleda, dok se od devete do dvanaeste uči o čokoladnim tortama, točnije o izradi biskvita, punjenja te završnoj doradi. Trinaesta i četrnaesta lekcija posvećene su bombonima i njihovim punjenjima, kako se temperira čokolada od koje se izrađuje ljuska bombona, kakva trebaju bit punjenja te kako se bomboni zatvaraju, odnosno kako im se daje savršen završni izgled. U petnaestoj će lekciji polaznici naučiti kako izraditi savršen croissant, dok će ih u šesnaestoj lekciji Dominique povesti u svoju pekarnicu gdje će otkriti izvornu priču o nastanku Cronuta®. Ovaj on–line masterclass Dominique završava sedamnaestom lekcijom koja donosi kreativno razmišljanje o slastičarstvu u sklopu koje će polaznicima pokazati neke od svojih najcjenjenijih kreacija.

Više podataka o samom tečaju i načinu prijave pronađite na mrežnim stranicama MasterClassa. 

Fotografija: Facebook stranica MasterClass

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.