• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Iz naše redakcije» Recept tjedna»Rum kuglice

Rum kuglice

Kate Bošković 23 svi 2017 Recept tjedna Leave a comment

Jednostavne i brze kuglice koje osvajaju izgledom, ali i okusom.

Sastojci
  • 150 gr mljevenih lješnjaka
  • 125 gr mljevenog keksa
  • 60 gr šećera u prahu
  • 15 gr kakaa u prahu
  • 2 žlice meda
  • 60 ml ruma
  • I još: crna i bijela čokolada
Priprema

U jednoj posuditi sjedinite mljevene lješnjake, kekse, šećer u prahu i kakao. U to dodajte med i rum pa sve dobro izmiješajte – najbolje rukom. Tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku otprilike pola sata.

Kada smjesa postane dovoljno čvrsta, izvadite je iz hladnjaka. Malom žlicom uzimajte malo tijesta te brzo oblikujte kuglice i slažite ih na papir za pečenje.

Kako biste postigli snažni vizualni efekt, kuglice, nakon što su bile neko vrijeme u hladnjaku, ukrasite bijelom i crnom čokoladnom glazurom. Polovicu napravljenih kuglica umočite u bijelu glazuru, a polovicu u crnu glazuru. Ostatak glazure prebacite u vrećicu za zamrzavanje te otkidajte vrh vrećice (samo mali komadić). Nakon što se glazura na kuglicama stegnula, crnom čokoladom prošarajte bijele kuglice, a bijelom crne.

Kuglice do serviranja čuvajte u hladnjaku.

Napomena

Ove su kuglice prilično alkoholne, no ne preporučuje se mijenjati omjer alkohola jer se u protivnom neće dati izraditi tijesto zbog nedostatka tekućine. Ukoliko vam smeta toliko alkohola, zamijenite ga nekim sokom, npr. onim od naranče.

U tijestu umjesto mljevenih lješnjaka, možete koristiti neke druge orašaste plodove (badem, orah).

Osim predložene dekoracije, kuglice se mogu uvaljati u šećer u prahu, čokoladu u prahu, kakao, kokos, čokoladne mrvice itd. Ukrasite ih po vašoj želji.

Fotografija: Mirjana Bošković Smrekar

[print_link]

bijela čokolada čokolada kakao kate bošković keks lješnjaci recept tjedna rum rum kuglice slatki recept 2017-05-23
Tags bijela čokolada čokolada kakao kate bošković keks lješnjaci recept tjedna rum rum kuglice slatki recept

Autori

napisala : Kate Bošković
Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.
Prethodni članak :

Zdrave palačinkice od heljdinog brašna

Sljedeći članak :

Nutellotti

Povezani članci

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Kate Bošković 21 ožu 2021
Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Kate Bošković 21 velj 2021
Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Kate Bošković 07 velj 2021
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!