Najslađe splitske čokolade: korisnici Centra „Juraj Bonaći“ godinama u „Nadalini“ sudjeluju u izradi čokolade

Već tri godine traje slatka suradnja između Centra za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonaći“ i tvornice čokolade „Nadalina“.

Splitska slatka priča – tako bi se mogla nazvati suradnja između splitske tvornice čokolade „Nadalina“ i Centra za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonaći“. Iako je prava suradnja započela 2015., sam početak imala je još 2014. kada je djelatnica Centra Sanja Matas upoznala vlasnika Nadaline Marinka Biškića koji je tom prilikom svakom djetetu Centra darovao po jednu čokoladu. Tada se rodila ideja o tomu da se polaznici Centra / Odjela za pružanje socijalnih usluga osobama (odraslima) sa intelektualnim oštećenjima Firule upoznaju s procesom izrade čokolade.

Do realizacije ove suradnje došlo je u ožujku 2015., kada je zaživio projekt „Radne aktivnosti u lokalnoj zajednici“. Cilj suradnje bio je povećati kvalitetu usluga koja se nudi korisnicima odjela uključivanjem u redovnu radnu sredinu. Tako od tada korisnici dva puta tjedno po nekoliko sati provode u prostorijama „Nadaline“, gdje uz podršku radnog instruktora i zaposlenika „Nadaline“ sudjeluju u procesu izrade čokolade. Prosječno odlazi osam korisnika Odjela.

Iz Centra nam kažu kako je rad u pravoj radnoj sredini višestruko korisno i pozitivno iskustvo za korisnike Centra, a osobito pozitivno utječe na njihovo samopouzdanje i radne vještine.

U predbožićno je vrijeme pokrenut još jedan slatki projekt – korisnici Odjela u suradnji s djelatnicima „Nadaline“ lijevaju čokoladu u kalupe, pakiraju u kutijice i oslikavaju razglednice s božićnim motivima koji se koriste kao omot čokolade koji zatim prodaju, a sav iznos od prodaje čokolade donacija je  COO ,, Juraj Bonači“, Split.

Sam Marinko Biškić kaže kako njega i sve zaposlenike njegove „Nadaline“ veseli svaki dolazak korisnika Centra u njihovu tvornicu čokolade te kako su tijekom svih godina zajedničkog rada oni postali dobar tim.

Tako uz slatke okuse čokolade i puno dobre volje, COO „Juraj Bonaći“ i tvornica čokolade „Nadalina“ iz tjedna u tjedan pričaju predivnu priču o prijateljstvu i suradnji.

Fotografije: Centar za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonaći”

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.