Kokos kocke

Danas vam donosimo recept za kokos kocke koji smo pronašli na blogu Slatki začin autorice Gracijele Došen.

Sastojci
Biskvit
  • 4 cijela jaja
  • 12 žlica šećera
  • 12 žlica glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 2 žlice kakaa
Krema
  • 500 ml mlijeka
  • 3 žlice glatkog brašna
  • 10 žlica šećera
  • 100 g kokosa
Priprema

U duboku posudu staviti sve sastojke za biskvit osim kakaa. Smjesu prepoloviti. U jednu polovicu dodati kakao.

Zagrijati pećnicu na 170 stupnjeva. Uliti u kalup za pečenje svijetlu smjesu. Staviti peći 10 minuta, dovoljno da se uhvati korica.

Za to vrijeme napraviti kremu. U lonac uliti mlijeko. Odvojiti manje od polovice mlijeka. Razmutiti ga s brašnom. U mlijeko koje je stavljeno da se grije, dodati šećer. Kada zavrije, dodati smjesu brašna i mlijeka. Kada ponovno zavrije, dodati kokos. Kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Prvi biskvit izvaditi iz pećnice. Skuhanu kremu preliti preko biskvita. Zatim opet sve zajedno vratiti u pećnicu na 10 minuta.

Biskvit i kremu preliti s drugom (tamnom) polovicom smjese za biskvit. Nastaviti peći dok gornji biskvit ne bude pečen. Najbolja provjera je s čačkalicom. Kada čačkalica bude skroz suha, kolač je pečen.

U izvornom obliku preko kolača se stavlja čokoladna glazura. Moj odabir je bio šećer u prahu.

Isto tako, količinu šećera se može smanjiti po vlastitom ukusu.

Ukusna slastica je spremna za serviranje.

Fotografija: Slatki začin

Ispis
Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.