Keto/lchf kremšnite

Za novi zdravi recept na našem portal zaslužna je Nataša Kovačević Krpan sa stranice Keto lifestyle.

Sastojci
(za 12 komada – kalup 25×25 cm)
Kora
  • 200 g bademovog brašna
  • 1 jaje
  • 40 g eritrita
  • 50 g otopljenog maslaca
Krema
  • 350 ml mlijeka
  • 350 ml slatkog vrhnja
  • 170 g eritrita
  • 6 kapi stevije
  • 10 g želatine u listićima
  • 5 jaja
  • 400 ml vrhnja za šlag
Čokoladna glazura
  • 200 g čokolade
  • 80 g maslaca
  • 3 žlice vrhnja za šlag
Priprema
Kora

U jednoj zdjeli pomiješajte sve sastojke za koru rukama, utisnite u kalup obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici cca 20 minuta. Ohladite.

Krema

U jednoj zdjeli pomiješajte žumanjke s eritritom i stevijom. Kuhajte mlijeko i slatko vrhnje u loncu do vrenja. Ulijte malo vrućeg mlijeka u žumanjke i šećer kako bi temperirali žumanjke te zatim to izlijte u lonac s mlijekom i slatkim vrhnjem. Kuhajte na laganoj vatri  stalno miješajući smjesu pjenjačom oko 15-20 minuta. Maknite s vatre. Želatinu u listićima stavite u zdjelicu s hladnom vodom te ostavite 5 minuta da nabubri. Ocijedite ju i umiješajte u vruću kremu da se otopi.
Bjelanjke istucite u čvrsti šlag te koristeći silikonsku špatulu umiješajte oprezno u kremu preklapajući, pazeći pritom da ne istisnite sav zrak iz bjelanjaka. Izlijte u kalup na hladnu koru. Ohladite.

Mikserom istucite slatko vrhnje u šlag. Ohlađene kremšnite premažite šlagom.

Čokoladna glazura

Za čokoladnu glazuru istopite na vatri čokoladu, maslac i 3 žlice vrhnja za šlag. Prelijte kremšnite te ohladite u hladnjaku (najbolje preko noći).

Izrežite na kocke te servirajte hladno. Čuvajte kremšnite u hladnjaku.

Fotografija: Nataša Kovačević Krpan

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.