Keksići od bundeve, maka i čokolade

Uzimamo samo mali predah od božićnih recepata i vraćamo se jesenskoj tematici uz ove keksiće od bundeve, maka i čokolade, čiji nam receptu donosi Alica Bjeli Duduković.

Sastojci
  • 150 g pirea od bundeve (muškatna tikva u ovom receptu)
  • 130 g maslaca sobne temperature
  • 1 jaje (L veličine)
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 255 g glatkog brašna
  • 45 g oštrog brašna
  • 3 g praška za pecivo
  • 1/4 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice mljevenog cimeta
  • 120 g čokoladnih kapljica (kod mene gold čokolada)
  • 30 g mljevenog maka
Priprema

Pripremiti pire od bundeve: bundevu rasjeći na četvrtine (ili na još manje dijelove), očistiti od koštica te staviti peći u pećnicu na 210°C 35 minuta (da je mekana kad je probodete vilicom). Pustiti je da se malo ohladi, oguliti kožicu te u blenderu usitniti u pire. Ili ga jednostavno izvaditi iz škrinje i ostaviti da se odmrzne.

Pjenasto umutiti omekšali maslac, jaje, šećer i vanilin šećer. Zatim dodati pire od bundeve.

Prosijati obje vrste brašna s praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Dodati cimet pa sjediniti smjesu.

Zatim umiješati mak i čokoladu.

Žličicom vaditi smjesu na lim za pečenje obložen papirom za pečenje (ja sam stavljala vrhom punu žličicu smjese, pa su mi keksi dosta veliki, a ispalo ih je oko 4 komada).

Peći 10 – 12 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 190°C.

Fotografija: Alica Bjeli Duduković

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.