Humanitarni karakter ovogodišnjeg Štrudlafesta – prodajom štrudli skupljali sredstva za djecu oboljelu od malignih bolesti

Ovogodišnje izdanje ŠtrudaFesta imalo je i svoju humanitarnu stranu – na štandu udruge Jak kao Jakov prikupljao se novac od prodanih štrudli za djecu oboljelu od malignih bolesti te za njihove obitelji.

U Jaškovu je ove nedjelje, na trećem izdanju ŠtrudlaFesta, preko šest tisuća posjetitelja pojelo više od sedam i pol tisuća štrudli. Na pedesetak štandova mogli su birati između više od šezdeset vrsta štrudli, a uz one tradicionalne, najzanimljiviji okusi bili su štrudla od lavande, aronije, štrudla s janjetinom, češnjakom i grahom, bezglutenska štrudla, štrudla od bučinog brašna, hardevrska, softverska i, naravno, Guinnessova štrudla. Gošće s Renesansnog festivala Koprivnica posjetiteljima su ponudile štrudlu s koprivama, dok su gosti iz Bihaća u ponudi imali starinsku savijaču sa šljivama i orasima.

Žiri je odlučio da je najbolju štrudlu Hrvatske pripremila Kristina Novosel, kuharica hotela Amarilis iz Novigrada. Pobjedničku štrudlu izradila je od domaćih krušaka, svježeg sira i badema. Drugo mjesto osvojio je KUD Frankopan iz Severina na Kupi, a treće mjesto tim E-Katarina.

Osim natjecanja, održane su i radionice koje su vodili chefovi Tomislav Špiček i Branko Ognjenović, gošće iz Koprivnice i Bihaća te nezaobilazna teta Marica – ambasadorica štrudle iz Jaškova.

Sve štrudle koje su se pripremale na natjecanju te na radionicama posjetitelji su mogli kupiti na štandu udruge Jak kao Jakov te tako pomoći djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima.

Fotografije: ŠtrudlaFest

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.